Grindeanu: Miercuri se vor da în circulaţie şi aceşti ultimi 10 kilometri din Lotul 1 de pe A0 Sud

Sursa foto: Facebook

Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a anunţat că miercuri va fi dat în circulaţie Lotul 1 din A0 Sud, un tronson de 10 kilometri. În total, din cei 100 de kilometri de autostradă care ar trebui să înconjoare Capitala, 50 de kilometri sunt realizaţi, a afirmat ministrul.

”Miercuri se vor da în circulaţie şi aceşti ultimi 10 kilometri din Lotul 1 de pe A0 Sud. Parte din ei au fost inauguraţi şi anul trecut şi la începutul anului acesta. Cert este că pe A0 Sud, odată cu inaugurarea acestor 10 kilometri, se va circula pe peste 33 de kilometri de autostradă, de la DN 6, adică drumul spre Alexandria, până la intersecţia cu A2. Anul trecut ştiţi că au fost inauguraţi 20 de kilometri pe A0 Nord. Deci vorbim de peste 50 de kilometri de autostradă în jurul Bucureştiului, din aproximativ 100, deci suntem cam la jumătate”, a declarat, duminică, Sorin Grindeanu.

Ministrul Transporturilor a precizat că Lotul 3 din această autostradă ar trebui să fie dat în circulaţie în această toamnă.

”Lotul 3 este undeva la 70 – 70 şi ceva la sută. Am fost împreună cu domnul director pe lotul 3 de autostradă, cel care face legătura acestei autostrăzi A0 cu A1, autostrada spre Piteşti. Sunt 3-4 puncte critice pe care trebuie să le depăşească în lunile viitoare, sunt câteva pasaje, este o relocare masivă de utilităţi. Sunt 3-4 puncte critice pe care trebuie să le depăşească astfel încât în această toamnă să dăm drumul în circulaţie. Monitorizez atent această lucrare şi eu şi domnul director, astfel încât în aceatsă toamnă să putem circula de la A1, adică autostrada care vine dinspre Piteşti, pe autostradă în jurul Bucureştiului, pe varianta sudică, până la Constanţa. Pe scurt, dacă vă veţi urca pe autostradă la Craiova, fiindcă trebuie să se termine şi acele tronsoane anul acesta, veţi putea merge pe autostradă până la Constanţa, la sfârşitul acestui an”, a explicat Grindeanu.

Citeste mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: