Skip to content
Politică

Grindeanu nu are parte de linişte. Se cere demitere unui ministru

www.ziare.com

Consortiul Universitaria, care reuneşte cele mai bune cinci universităţi din ţară, îi cere premierului Sorin Grindeanu demiterea ministrului Cercetării şi Inovării, Şerban Valeca, avertizând că deciziile recente luate de acesta în domeniul cercetării „decupleaza cercetarea romaneasca de la contextul international”.

Într-o scrisoare deschisă adresată vineri premierului Grindeanu, Consortiul Universitaria denunţă „situatia ingrijoratoare care pune in pericol integritatea sistemului national de cercetare”.

„Asistam, in ultimele luni, la un adevarat asalt asupra eforturilor cercetatorilor romani de a pastra standardele inalte ale unei cercetari de calitate”, atrage atentia Mircea Dumitru, rectorul Universitatii din Bucuresti.

Conform acestuia, cercetarea ştiinţifică se face doar prin colaborare internaţională, iar România riscă să se izolez pe o lungă perioadă de timp.

„Deciziile pe care le-a luat Ministerul Cercetarii si Inovarii decupleaza cercetarea romaneasca de la contextul international. Mai mult, sansele tinerilor de a se impune si dezvolta in lumea stiintifica sunt sever periclitate, iar aceasta va conduce la o irelevanta totala in ceea ce priveste finantarea cercetarii romanesti.

Cred ca, pe termen mediu si lung, ceea ce se intampla acum poate duce la o subminare a institutiilor romanesti de cercetare si, prin aceasta, la subminarea credibilitatii Romaniei si a securitatii nationale”, mai spune  Mircea Dumitru, potrivit hotnews.ro

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *