Grindeanu: Nu voi ezita să iau măsuri împotriva celor care întârzie lucrările pe şantiere

Sorin Grindeanu (Inquam Photos George Călin)
Sursa foto: Inquam Photos / George Călin

Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, afirmă duminică, într-o postare pe Facebook, că infrastructura de transport din România are o importanţă strategică, apreciind că din acest motiv trebuie accelerată implementarea tuturor proiectelor şi trebuie aplicate sancţiuni acelor constructori care nu înţeleg că respectarea contractelor are mize mult mai mari.

”Infrastructura de transport din România are o importanţă strategică! Situaţia din Ucraina dovedeşte că fără rutele de transport, navale, feroviare şi rutiere româneşti, contextul geopolitic în ansamblu ar fi mult mai dificil. Tocmai de aceea trebuie să accelerăm implementarea tuturor proiectelor de infrastructură şi să aplicăm sancţiuni acelor constructori care nu înţeleg că respectarea contractelor are mize mult mai mari”, a scris Grindeanu pe Facebook.

El anunţă că va verifica şantierele şi că nu va ezita să ia măsuri împotriva celor care întârzie lucrările.

”Voi verifica în continuare şantierele şi nu voi ezita să iau măsuri împotriva celor care întârzie sau blochează nejustificat lucrările”, precizează ministrul Transporturilor.

Sorin Grindeanu a afirmat, miercuri, că lucrările de pe şantierul liniei de cale ferată Apaţa-Caţa, parte a Coridorului feroviar Rin-Dunăre înregistrează un ”progres extrem de slab”, ajungând la doar 17,5%.

”Am solicitat conducerii CFR Infrastructură să ia toate măsurile necesare pentru ca lucrările de reabilitare să se finalizeze la sfârşitul anului viitor”, arată Grindeanu. ”Trebuia să aducă acele maşinării mari, care fac tunele, într-un final, acel tunel va fi – într-un final, când va fi gata – cel mai lung din România, au adus două din patru. Până la sfârşitul anului vor aduce şi celelalte două, după care vor intra efectiv la săparea acelor tunele. Eu nu sunt mulţumit de ce s-a întâmplat până acum”, a declarat el, potrivit news.ro.

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: