Skip to content
Politică

Grindeanu: Operaționalizăm rapid liniile de cale ferată din Portul Galați

Inquam Photos / George Călin

Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu a anunţat, marţi, operaţionalizarea rapidă a liniilor de cale ferată din Portul Galaţi, care va permite transportul mărfurilor spre şi dinspre Ucraina, via Republica Moldova.

”Operaţionalizăm rapid liniile de cale ferată din Portul Galaţi! Data de 19 mai 2022 este termenul limită pentru licitaţia destinată reparaţiei liniei de cale ferată cu ecartament larg dintre Giurgiuleşti (Republica Moldova) şi Portul Galaţi”, a scris ministrul pe Facebook.
Grindeanu arată că această linie de cale ferată va permite transportul mărfurilor spre şi dinspre Ucraina, via Republica Moldova, prin Portul Galaţi.
”Astfel, acest port dunărean va deveni, alături de portul Constanţa, unul dintre punctele cheie din regiune pentru transportul de mărfuri şi materii prime. Reparaţiile pentru această linie de cale ferată cu ecartament lărgit (3,583 km) şi pentru o linie de cale ferată cu ecartament normal (1,167 km) din Portul Galaţi vor dura 60 de zile de la data semnării contractului. Suma de 1,289 milioane de lei fără TVA necesară reparaţiilor va fi suportată din bugetul CFR Infrastructură”, mai anunţă ministrul Transporturilor.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *