Skip to content
Politică

Grindeanu, precizări de ULTIMĂ ORĂ privind scăderea prețului medicamentelor

tvfagaras.ro

Premierul Sorn Grindeanu a avut marți o discuție cu minstrul Sănătății pentru rezolvarea problemelor din domeniu – privind lipsa medicamentelor și salarizare.

Grindeanu a subliniat că în chestiunea scăderii prețului medicamentelor tot ce va hotărî ministrul Florian Bodog va fi în acord cu producătorii și asociațiile de pacienți, astfel încât să nu existe distorsiuni pe piață.

„Am vorbit cu domnul ministru despre ceea ce avem de facut conform programului de guvernare, despre soluțiile pe care le are, despre tot cu înseamnă acordurile cu Banca Mondială de investiții astfel încât bugetul pe domeniul sanatatii sa fie folosit conform. 
(…) Sunt solutii pe termen lung. Ce-am gasit – pentru ca lucrurile nu sunt foarte simple la Ministerul Sanatatii –
lipsa anumitor medicaemente. S-au demarat acum toate procedurile. (…) Inclusiv pentru bolile rare. (..) Preturile vor fi hotarate si conform programului de guvernare, dar in acord cu producatorii si asociatiile de pacienti. In perioara imediat urmatoare, ministerul va veni cu o solutii astfel incat sa nu avem ceea ce spuneti dumenastr. Eu subliniez ca tot ce va hotari ministrul va fi in acord cu producatorii si asociatiile de pacieni. Nu vrem distorsiuni in piata„, a declarat premierul.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *