Skip to content
Politică

Grindeanu, PRIMELE declarații după ploaia de majorări salariale

radioresita.ro

Noul șef al Executivului, Sorin Grindeanu, a luat vineri primele măsuri pentru punerea în aplicare a Programului de guvernare. Acesta a afirmat că oamenii se uită cu încredere și speranță către Partidul Social Democrat și că se va asigura că vor răspunde cu responsabilitate  la așteptările lor.

Astăzi (vineri – n.r.), am luat primele măsuri pentru punerea în aplicare a Programului de guvernare în cadrul ședinței de Guvern: pensii mai mari, salarii mărite pentru cei care muncesc în administrația publică locală (e important să subliniez aici că nu ne referim la funcțiile de conducere), salarii mai mari pentru angajații din funcțiile de execuție din domeniul culturii care, din păcate, au încă venituri insuficiente. Totodată, am decis mărirea burselor studențești și transport gratuit pe calea ferată pentru aceștia. Am luat o serie de măsuri consistente pentru mediul de afaceri astfel încât să creăm premisele unei creșteri economice sustenabile. Și, nu în ultimul rând, am decis ca de la 1 februarie 2017 să mărim salariul minim la 1.450 lei! Oamenii se uită cu încredere și speranță către noi. Tocmai de aceea, mă voi asigura că vom răspunde cu responsabilitate așteptărilor românilor„, a scris Sorin Grindeanu, pe pagina de Facebook.

Premierul a mai precizat că Guvernul s-a ocupat „îndeaproape” de măsurile necesare pe timpul viscolului „Pentru mulți dintre români, a fost o zi lungă din cauza viscolului. Ne-am ocupat îndeaproape de fiecare măsură de urgență. Vă vom ține la curent cu tot ce se întâmplă în țară în continuare„, a mai spus Grindeanu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *