Skip to content
Politică

Grindeanu, tare pe poziții: Nu demisionez nici după CEx

CYD.ro

Liviu Dragnea se confruntă cu o situație fără precedent, pe care nu știe cum să o gestioneze, după ce premierul Sorin Grindeanu a refuzat pentru a treia oară consecutiv să își dea demisia la cererea șefului PSD.

Dragnea și Grindeanu s-au întâlnit mați după-amiaza într-un restaurant din București, liderul PSD solicitând încă o dată demisia premierului pentru a putea numi un nou Guvern și, la fel ca la celelalte discuții de taină din ultimele zile, s-a izbit de refuzul ferm al acestuia.

În plus, Grindeanu i-a aminitit lui Dragnea că pentru înlocuirea premierului are nevoie de un vot în parlament, nu doar de unul exprimat în Comitetul Executiv al PSD, iar dacă partidul va dori să înlocuiască mai mulți miniștri, el se va orienta rapid către alți înlocuitori, susțin surse din rândul social-democraților pentru hotnews.ro.

Sub pretextul unei evaluari a membrilor Guvernului, PSD pregătește în CEx o eliminare a indezirabililor din Executiv, 20 de miniștri bănuiți a se fi raliat cu Grindeanu netrecând testul lui Dragnea.

Singurii care pot respira ușurați înaintea ședinței CEx de joi, 14 iunie, sunt miniștrii Lia Olguța Vasilescu, Carmen Dan și Petre Daea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *