Skip to content
Politică

Grindeanu vâră bățul prin gardul administrației locale și se laudă că le-a rezistat TFL-iștilor

observator.tv

Prim-ministrul Sorin Grindeanu bagă bățul prin gardul administrației locale și se laudă (chiar dacă voalat) că le-a rezistat așa-numiților „tineri frumoși și liberi” (TFL-iști) care au ieșit în stradă cu sutele de mii în timpul protestelor din ianuarie-februarie împotriva OUG 13.

Premierul a vorbit miercuri despre nemulțumirile administrației publice locale față de proiectul Legii salarizării unitare, Grindeanu opinând că este „mult spus” că în acest caz ar fi vorba despre proteste, dar a încercat să o dea la pace, spunând că nu vrea să le ducă „în derizoriu”, relatează Agerpres.

CITIȚI ȘI: Se agravează problema salarizării: sute de primării și de CJ-uri protestează

Noi am văzut toate aceste… «amendamente» e puțin spus, «proteste» cred că e mult spus, având în vedere experiența pe care guvernul meu, guvernul pe care îl conduc o are cu protestele, dar nu vreau să le trimitem în derizoriu. (…) Tot ceea ce considerăm a fi bun luăm în considerare. Încercăm să așezăm această bază și Parlamentul încearcă acest lucru, să așeze această piramidă pe o bază corectă, echitabilă, pe care să se poată construi și retribui munca în conformitate cu responsabilitățile pe care le are fiecare și mă refer (…) în mod evident la sectorul bugetar”, a declarat Grindeanu la Mioveni, fiind întrebat cum va convinge administrația publică locală să renunțe la protestele anunțate pentru săptămâna viitoare.

Întrebat cum comentează faptul că administrația publică locală nu este cuprinsă în grila de salarizare prevăzută în proiectul Legii salarizării unitare, șeful Executivului a răspuns că există libertatea consiliilor locale „de a da acel interval” de la cel mai mic salariu la cel mai mare.

„Cel mai mare salariu în cadrul administrației publice locale, exceptând primarul, îl are viceprimarul. În acel interval și calibrându-și administrațiile locale, ele însele, nivelul de salarizare, ele vor hotărî. Dacă vor hotărî în comune, în orașe să dea salarii foarte mari și mare parte din resursele bugetare să meargă pe salarizare, debalansând partea de dezvoltare, partea de investiții de la fiecare localitate, este o responsabilitate pe care și-o vor lua cei din Consiliul local, nu primarul. Consiliul local e cel care hotărârește și va hotărî aceste lucruri. Dacă, în schimb, vor face un echilibru între ce înseamnă salarii și partea cealaltă, cea de dezvoltare, eu cred că ăsta este modul corect de abordare. Dar e normal ca autoritățile locale să-și stabilească responsabilitățile în funcție de provocările pe care fiecare localitate o are”, a zis Grindeanu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *