Grindeanu: Veşti bune pentru ultimul Lot din Autostrada A7; contractul poate fi semnat

sorin grindeanu
foto: captura video

Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, anunţă, marţi, ”veşti bune” pentru ultimul lot din Autostrada A7 care nu avea câştigător, respectiv bucata dintre Pietroasele şi Municipiul Buzău, contractul putând fi acum semnat. Investiţia se ridică la peste un miliard de lei, iar directorul CNAIR, Cirstian Pistol, afirmă că sunt şanse mari ca la finalul anului 2025 românii să circule pe autostradă de la Ploieşti la Paşcani.

”Veşti bune pentru ultimul Lot din Autostrada A7 care nu avea câştigător! Contractul pentru construcţia ultimului Lotul dintre Pietroasele şi Municipiul Buzău poate fi semnat! Până ieri nu au fost depuse contestaţii, de aceea, astăzi, CNAIR a solicitat Asocierii de constructori turci toate documentele necesare semnării contractului pentru execuţia lucrărilor pe Lotul 3 al Autostrăzii Ploieşti- Buzău”, a scris, marţi, pe Facebook, ministrul Transporturilor.

Sorin Grindeanu anunţă că acest lot are o valoare de aproximativ 1,09 miliarde lei (fără TVA) şi urmează să fie construit în 20 de luni, finanţarea lucrărilor urmând a se face prin PNRR.

”Licitaţia pentru construcţia Lotului 3 al Autostrăzii Ploieşti- Buzău (secţiune a A7) a fost lansată în data de 26.05.2021. Până la desemnarea definitivă a câştigătorului, rezultatul licitaţiei a fost contestat de 3 ori”, a mai transmis ministrul.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: