Grindeanu vrea să ia înapoi la Ministerul Transporturilor proiectul pentru construirea centurii orașului Pașcani

Sursă foto: Facebook/ Sorin Grindeanu

Ministrul Transporturilor şi Infrastructurii, Sorin Grindeanu, a declarat, luni, că intenţionează ca lucrarea pentru şoseaua de centură a municipiului Paşcani să fie luată de la autorităţile locale din cauza întârzierilor foarte mari acumulate şi să fie derulată mai departe prin Ministerul Transporturilor, relatează Agerpres.

„Am văzut că şeful meu (prim ministrul Maricel Ciolacu – n.r.) a stat ceva timp în trafic, în urmă cu vreo două săptămâni, şi la Târgu Frumos. Paşcani, nu vă supăraţi pe mine, da, este un exemplu tipic de variantă sau de proiect care, atunci când n-ai o administraţie locală aşa cum trebuie, e îngropat. Au vrut să ia acest proiect de la noi, de la Minister, să-l facă ei, autorităţile (…) locale şi noi să-l finanţăm. Am fost de acord, am semnat un protocol, am cedat, nu s-a întâmplat nimic. Să ştiţi că o să-l luăm înapoi la Ministerul Transporturilor. Situaţia de la Paşcani e exemplu tipic în care vrei să faci ceva, nu faci, pierzi timpul, că s-au pierdut ani buni, şi trebuie să cauţi pe altcineva să vină să repare lucrurile şi să recupereze timpul pierdut”, a declarat ministrul Transporturilor, aflat într-o vizită pe şantierul din zona municipiului Paşcani unde va fi construit un turbion de legătură între autostrada A7 şi A8.

Ministrul Grindeanu i s-a adresat directorului Direcţiei Regionale de Drumuri şi Poduri Iaşi să ia înapoi în administrare varianta ocolitoare a municipiului Paşcani. „Vă rog să faceţi toate actele şi să ne ocupăm rapid de ce înseamnă acest proiect mai departe”, i-a spus Grindeanu acestuia.

De asemenea, ministrul Transporturilor s-a referit şi la necesitatea să fie rezolvată cu o variantă ocolitoare şi problema traficului rutier din zona localităţii Podul Iloaiei, şi acolo fiind blocată câteva zeci de minut maşina prim-ministrului Marcel Ciolacu în timpul vizitei acestuia din urmă cu două săptămâni. Grindeanu a arătat că pentru centura de la Podu Iloaiei trebuie terminat însă studiul de fezabilitate.

Ministrul Transporturilor a declarat luni, la Paşcani, că până la sfârşitul anului viitor se va circula pe autostrada A7 a Moldovei de la Paşcani până la Bucureşti, fiind optimist în privinţa evoluţiei acestei lucrări strategice de infrastructură.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: