Grindină și ploi torențiale în țară. Străzile din Craiova s-au albit în doar 10 minute

Grindină în Craiova
Meteoplus/ Facebook

Aproape toată țara este sub avertizare de Cod Galben până la ora 23:00. Sunt așteptate ploi ca în mijloc de vară, iar vântul va bate cu putere. În tot acest timp, temperaturile rămân ridicate.

Un avion cu pasageri nu a putut ateriza pe aeroportul din Iași din cauza unei furtuni puternice și a fost redirecționat

Cursa aeriană Viena-Iaşi nu a putut ateriza, sâmbătă după-amiază, pe aeroportul ieşean din cauza unei furtuni puternice, avionul fiind redirecţionat către aeroportul din Budapesta, transmite News.ro. Avionul aparţinând companiei Austrian Airlines urma să ajungă la Iaşi la ora 15:20, însă cu doar câteva minute înainte de aterizare în zona aeroportului s-a pornit o furtună puternică, potrivit digi24.

Aeronava s-a rotit de câteva ori deasupra judeţului Iaşi, iar potrivit flightradar.ro a fost redirecţionată către aeroportul din Budapesta.

Pe aeroportul din Iaşi aşteptau zeci de pasageri ce urmau să se îmbarce în aceeaşi aeronavă care avea programat la ora 16:00 zborul retur către Viena.

Atât reprezentanţii companiei aeriene austriece, cât şi cei ai aeroportului Iaşi nu au precizat dacă pasagerii vor ajunge la destinaţie cu o altă aeronavă care va sosi în cursul zilei la Iaşi sau dacă vor fi reprogramaţi pentru zborurile din zilele următoare. 0 seconds of 1 minute, 56 secondsVolume 34% .

Oana Păduraru, meteorolog ANM: „Vor fi frecvente descărcări electrice, averse torențiale, intensificări de scurtă durată ale vântului, vijelii și grindină. Zonele vizate sunt Banat, Oltenia, Muntenia, Dobrogea, Transilvania, centrul și sudul Moldovei, precum și zona de munte, unde, în intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși 20-25 de litri pe metru pătrat și izolat de peste 30-40 l/mp.  În zilele următoare vor mai fi astfel de manifestări, dar totuși în diminuare.

Vizate vor fi zonele montane și deluroase, pe arii mai restrânse în restul teritoriului. Din punct de vedere termic, tocmai un factor declanșator al convecției de după-amiază, valori destul de ridicate, specifice sezonului cald, cu maxime cuprinse în general între 22 și 28 de grade, chiar valori mai ridicate în partea de sud a țării și minime destul de ridicate pentru această perioadă, în unele zone chiar peste normele perioadei, vor fi cuprinse între 7 și 17 grade Celsius”.

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: