Skip to content
Politică

Grup de români, invadatorii unui orășel din SUA. Localnicii le aduc reclamații

cugetliber.ro

Un grup de români, de mai bine de două luni, s-au instalat într-un orășel din statul Pennsylvania, numit California, orășel aflat în apropiere de Pittsbourg. Cei 7000 de membrii ai comunității au început să-i reclame din cauza comportamentului necivilizat de care dau dovadă.

Potrivit unei publicații locale, românii sunt acuzați că aruncă gunoi peste tot, nu respectă regulile de circulaţie, îşi fac nevoile în public, distrug lucruri în magazine şi ucid găinile, este relatat de News.ro.

Românii, de etnie romă, au cerut azil politic în SUA, sub motivul că sunt persecutați în țara noastră. Cazurile acestora au fost tratate de agenţia americană pentru Imigraţie şi Vămi (ICE), iar ei au fost eliberaţi în cadrul unui program guvernamental alternativ detenţiei, care le permite imigranţilor să se cazeze temporar cu un cost mai mic și condiții bune.

Mai mulți oameni ai legii au făcut declarații pentru Pittsburgh Post-Gazette despre situația grupului, afirmând nu au fost raportate violenţe sau agresiuni, iar că imigranţii implicaţi în infracţiuni minore şi-au achitat amenzile. Cu toate acestea localnicii se plâng de faptul că romii fac gunoi, îşi parchează maşinile în curţi, nu respectă regulile de trafic rutier şi perturbă pieţele.

Cu toate acestea sunt și persoane care doresc să-i ajute, cum ar fi un student care și-a arătat interesul, dar și proprietarul complexului în care locuiesc, Vito Dentino, care pledează în favoarea lor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *