Skip to content
Politică

Gruparea iliberală din spatele premierului Cîțu. Pîrvulescu: Acești oameni vor să influențeze viitorul României, afectând drepturile copiilor

Inquam Photos / Octav Ganea

Într-un interviu pentru PS News, politologul și analistul politic Cristian Pîrvulescu este de părere că principalul motiv pentru care educația sexuală lipsește din programa școlară este „iliberalismul politic, o continuare a comunismului”. Analistul susține că principalii actori care refuză implementarea educației sexuale în școlile din România sunt ”liberalii din gruparea evanghelică”. De asemenea, Pîrvulescu este de părere că premierul Florin Cîțu nu susține ideile liberale societale, fiind mai degrabă adeptul ideilor liberale economice, însă prin acest tip de liberalism, „drepturile individului nu sunt respectate”.

„Suntem în plină dezbatere în Uniunea Europeană în legătură cu legea maghiară care privește de asemenea educația sexuală, deci din acest punct de vedere suntem într-o situație asemănătoare. Scoaterea termenului educație sexuală din curriculă este o simplă pudibonderie. Nu este doar ipocrizie, ci un element ideologic important al extremei drepte, iar antrenarea PNL-ului în zona de extremă dreaptă alt-right american nu este întâmplătoare, se face în special prin lobby-ul evanghelist și urmărește o schimbare radicală în ceea ce privește România. Este gruparea din PNL care s-a poziționat simbolic în fotografia celebră de la lansarea candidaturii domnului Cîțu, în spatele premierului. Orientarea acestei grupări este profund iliberală. Este un element esențial al iliberalismului pentru că este o formă de cenzură inacceptabilă cu care nici măcar comunismul nu a a avut curajul să se pună, comunismul fiind și el ipocrit. Aș putea vedea o continuitate din acest punct de vedere.

Educația sexuală se referă la o înzestrare a tinerilor cu o serie de informații esențiale pentru a putea supraviețui în această societate. Vor elimina cumva parlamentarii rețelele pornografice?! Nu vor mai avea copiii acces pe tik-tok la informații de acest gen?! Nu! Atunci de ce scoatem educația sexuala și aducem așa numita educație sanitară care este cu totul și cu totul altceva. Domnul Cîmpeanu, care se aliniază repede oricărei orientări numai pentru a rămâne ministru, o numește educație pentru viață care o face să sune și mai fascist. Este o problemă foarte serioasă în PNL. Pune o problemă societală importantă pentru că acești oameni vor să influențeze viitorul României pur și simplu afectând drepturile copiilor, pentru că în ritmul acesta copiii nu vor fi pregătiți pentru viața reală”, spune Pîrvulescu.

De asemenea, politologul susține că prin aceste principii ale politicienilor, „ne întoarcem în comunism unde aceeași pudibonderie a împiedicat existența educației sexuale”.

„Ca să nu mai spun despre aberațiile legate de așa numita ideologie de gen, adică transformarea unui obiect de studiu într-o ideologie doar pentru că explică că genul nu este un element biologic, ci un element societal esențial. Suntem în plină ofensivă ideologică.

Pe Viktor Orban îl înțeleg, e și vorba de alegeri, și introduce aceste probleme pentru a segrega în interiorul societății maghiare, dar în România nu există elemente de genul acesta electorale, ci sunt mai degrabă obsesii ideologice ale unei minorități care vrea să influențeze viitorul în România. Sunt aceeași care strigau în urmă cu trei ani de zile împotriva Uniunii Europene înaintea referendumului pentru modificarea Constituției. 

Vă spuneam cu ceva timp în urmă că ar fi nevoie de o dezbatere ideologică reală în interiorul PNL. Mi se pare o mare nedreptate ca acest partid să se numească în continuare național liberal câtă vreme nu promovează deloc idei liberale.

Domnul Cîțu pare să susțină că ideile liberale sunt acelea economice, dar nu, ideile liberale sunt în principal politice și societale, adică se referă la o societate centrată pe individ în care drepturile individului sunt respectate, iar aceste drepturi nu par să fie respectate pentru că orice are legătură cu tradiția, așa cum se întâmplă de altfel e conservatorism, deci numește altfel partidul să nu induci alegătorii în eroare”, spune Cristian Pîrvulescu.

 

1 comentariu la “Gruparea iliberală din spatele premierului Cîțu. Pîrvulescu: Acești oameni vor să influențeze viitorul României, afectând drepturile copiilor

 1. Marele democraat Parvulescu ne dă lectii .
  El este omul care miltează pentru autonomia Ardealului.
  Într-o țară cu instituții adevarate ar avea de scris declaraâii și de dat raspunsuri în fata unui judecător.
  Care este scopul educatiei sexuale precoce la copii cu varsta 0-4 ani??
  Spalarea pe creier domnule tovarăs.
  Domnul Parvulescu ar trebui să se ocupe de altceva decat de propagandă globalistă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *