Skip to content
Opinii & Analize

Gruparea Iliescu-Isărescu, muză pentru “Ordonanța” Dragnea

Este un truism faptul că accelerarea luptei anticorupție a venit pe o conjunctură geopolitică. Un stat corupt este ușor de deraiat de la parteneriate și eventual rupt în bucăți: o școală colo, o rezervă dincolo, un teritoriu colea.

Derapaje inerente au apărut prin capturarea acestui demers de o grupare dâmbovițeană și utilizarea uneori a dosarelor în scopuri personale.

Un alt truism este acela că perioada de excese “post-revoluționare” nu mai poate continua. Nici Iliescu nu vrea să plătească cu libertatea și nici Isărescu, pentru ce au construit și girat începând cu perioada ‘90-‘92.

În consecință, Dragnea, un instrument de conjunctură pentru gruparea Iliescu-Isărescu, este chemat să structureze o “Ordonanță” care să salveze raportul post-revoluționar și pe artizanii acestuia. Să rămâi “cinstit”, cu bani sau active și fără să plătești, este dezideratul luptei ultimilor ani. Un gen de furtul perfect din filmele de gen. Țărănește, prin Ordonanța 13, nu a funcționat.

Prin urmare, implementarea salvării grupării Iliescu-Isărescu se va încerca prin descompunerea demersului de curățire în mai multe elemente. Acestea au ca inspirație deloc surprinzător perioada pre-revolutionară.

Ordonanța de revizuire a proceselor și modificarea legilor siguranței naționale sunt 2 din planurile pe care se va acționa pentru a curăța ce s-a făcut în ultimii 29 de ani!

Interesul celor care struturează modificarea, nu a instrumentului de implementare de tip Dragnea, este de a șterge din panoplia procurorilor faptele prin care a fost “creată îmbogățirea” de către gruparea Iliescu-Isărescu si desigur de a nu afecta sumele generate atât pentru faptă, precum și pentru familiile infracționale extinse.

Un interes conex al unora din gruparea Iliescu-Isărescu, care deja au fost condamnați, este a le fi revizuite dosarele pentru a rămâne în istorie curați și autori ai jafului perfect.

Dragnea se luptă în această perioadă pentru a rămâne în funcția de președinte PSD. Dacă nu livrează conform nevoilor grupării Iliescu-Isărescu, va fi schimbat fără jenă.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *