Skip to content
Politică

Gruparea Stat Islamic a lansat un nou atac asupra oraşului sirian Kobane

Grupul terorist Stat Islamic (SI) a lansat luni seară o nouă ofensivă în oraşul kurd sirian Kobane, după ce a comis două atacuri sinucigaşe cu maşină-capcană în nordul localităţii, a anunţat un ONG.

„Imediat după ce au comis două atacuri sinucigaşe, combatanţii jihadişti au lansat o ofensivă pe toate fronturile din oraş în direcţia zonelor care se află în continuare sub control kurzilor„, a declarat directorul Observatorului Sirian pentru Drepturile Omului (OSDO), Rami Abdel Rahmane, informează mediafax.ro.

OSDO a precizat că în jurul orei 20.00 GMT (23.00, ora României), în cel de-al treilea oraş ca mărime din Siria aveau loc lupte violente.

ONG-ul a adăugat că nu poate oferi în acest moment un bilanţ al atacurilor sinucigaşe.

Localitatea Kobane este deja timp de o lună scena a unei vaste ofensive din partea grupării SI, care încearcă să ocupe oraşul, pentru a-şi asigura controlul asupra unei vaste zone de la frontiera turco-siriană.

Jihadiştii au intrat în oraş pe 6 octombrie, dar în prezent controlează doar jumătate din acesta, potrivit OSDO.

Statul Islamic se confruntă cu o rezistenţă puternică din partea combatanţilor kurzi, cărora armata americană le-a paraşutat duminică, pentru prima dată, armament, muniţie şi material medical. Aceste echipamente au fost furznizate de către autorităţile kurde din Irak.

Forţele kurde sunt ajutate, de asemenea, de atacuri aeriene ale coaliţiei internaţionale, care a efectuat, de la sfârşitul lunii septembrie, aproximativ 140 de raiduri contra poziţiilor SI în oraşul Kobane.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *