Skip to content
Economie

Grupul PPE a adoptat documentul de poziție privind bunăstarea animalelor, inițiat de Daniel Buda – vicepreședintele Comisiei pentru Agricultură din PE

Facebook/Daniel Buda

Europarlamentarul Daniel Buda, vicepreședintele Comisiei pentru Agricultură din Parlamentul European, anunță că familia popularilor europeni, cel mai mare grup politic din Legislativ, a adoptat documentul de poziție privind bunăstarea animalelor, inițiat de europarlamentarul român.

Măreția unei națiuni și progresul ei moral pot fi judecate după modul în care animalele sale sunt tratate. În această seară, am participat la reuniunea grupului de lucru al Partidului Popular European pentru buget și politici structurale, în cadrul căreia a fost adoptat documentul de poziție pe care l-am inițiat privind bunăstarea animalelor. În calitate de coordonator al Grupului PPE în Comisia de anchetă privind protecția animalelor în timpul transportului (ANIT), din Parlamentul European, am propus elaborarea unui document de poziție privind bunăstarea animalelor vii în timpul transportului”, a transmis acesta într-o postare pe pagina de Facebook.

Potrivit deputatului european, Grupul PPE va continua să fie vocea fermierilor europeni și a comunităților rurale: „Grupul PPE este convins că transportatorii, crescătorii de animale și comercianții au în primul rând interesul de a livra animale sănătoase în cele mai bune condiții.

În acest document de poziție, am subliniat faptul că animalele trebuie transportate în siguranță și tratate corect. Alimentarea cu apă, ventilația și monitorizarea temperaturii, spațiul adecvat, cerințele speciale pentru animalele neînțărcate, toate aceste condiții trebuie să fie pe deplin respectate în conformitate cu Regulamentul 1/2005. Grupul PPE consideră că pregătirea profesională este cerința de bază pentru cei care manipulează animale în timpul transportului și trebuie efectuate inspecții periodice ale vehiculelor și echipamentelor. Grupul nostru politic sprijină instalarea și utilizarea sistemelor de supraveghere video pe călătorii pe distanțe lungi pentru a asigura conformitatea eficientă. Grupul PPE încurajează norme armonizate în întreaga UE care vizează îmbunătățirea bunăstării animalelor în timpul transportului animalelor vii, rămânând astfel, cel mai mare partener al fermierilor în garantarea bunăstării animalelor”, a mai explicat acesta.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *