Skip to content
Societate

Grupul PPE din Parlamentul European: ”Avem la dispoziție doar vara aceasta să găsim un acord cu privire la viitorul parteneriat UE-Marea Britanie”

facebook

Popularii europeni din Parlamentul European atenționează că timpul rămas la dispoziție negocierilor pentru viitoarea relație dintre Marea Britanie și Uniunea Europeană se scurtează din ce în ce mai mult: ”Avem la dispoziție doar vara aceasta să găsim un acord cu privire la viitorul parteneriat UE-Marea Britanie”.

”Săptămâna viitoare, negociatorii UE și Marea Britanie vor începe o serie de noi runde pentru a discuta viitorul parteneriat dintre UE și Marea Britanie. Aceste runde urmează să dureze pe tot parcursul lunii iulie și august”, transmit popularii într-un comunicat oficial.

" "

De asemenea, Grupul PPE dorește o cooperare strânsă cu Marea Britanie și un acord cuprinzător cu privire la viitoarea relație.

Cu toate aceastea, eurparlamentarii celei mai mari familii din Parlamentul European impun ”linii roșii clare și condiții” pentru a aproba un astfel de acord: ”Nu vom vota pentru o acord cu orice preț”, subliniază aceștia.

Reamintim că Regatul Unit și Uniunea Europeană au convenit că este nevoie de un nou impuls în discuțiile privind relația post-Brexit dintre cele două părți, sprijinind astfel planurile de intensificare a negocierilor care întâmpină dificultăți și care au nevoie de efort intens ”pentru a stabili o relație”.

Potrivit declarației comune a premierului britanic Boris Johnson, președintelui Consiliului European, Charles Michel, președintelui Comisiei Europene, Ursula von der Leyen și președintelui Parlamentului European, David Sassoli, ”părțile au convenit cu toate acestea că este nevoie de un nou impuls. Acestea sprijină planurile convenite de negociatori în vederea intensificării discuțiilor din iulie și crearea celor mai favorabile condiții pentru încheierea și ratificarea unui acord înainte de sfârșitul anului 2020”, care să fie în interesul cetățenilor ambelor părți.

Cele două părți au convenit ca ritmul negocierilor să se intensifice, cu runde de negocieri săptămânale în lunile iulie și august, fiind de așteptat ca unele dintre ele să se desfășoare în format fizic, și nu via videoconferință, cum s-a întâmplat în trecut, măsură instituită din rațiuni de siguranță în contextul pandemiei de 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *