Skip to content
Europa

Grupul PPE: UE trebuie să își concentreze atenția asupra creșterii economice și creării de noi locuri de muncă

Grupul PPE  este cel mai important susținător al politicilor orientate spre o piață liberă, singurele politici capabile să genereze bunăstare și armonie socială. Acolo unde s-a investit, unde au fost create locuri de muncă, unde problema șomajului a fost rezolvată, se poate observa cu ușurință și absența discursurilor radicale, ceea ce indică destul de precis măsurile pe care UE trebuie să le ia în continuare.

Grupul PPE din Parlamentul European pune la dispoziția Uniunii Europene o agendă de reformă pentru  îmbunătățirea competitivității, consolidarea creșterii economice și a ocupării forței de muncă, pentru a sprijini Uniunea în a face față provocărilor cu care se confruntă, precum și pentru recâștigarea încrederii cetățenilor săi.

Instrumentul esențial pentru îmbunătățirea competitivității Europei este piața unică, iar UE trebuie să se concentreze atenția asupra creșterii economice și creării de noi locuri de muncă, spun reprezentanții PPE.  Este nevoie de o reindustrializare a Europei, dar și de o strategie europeană solidă pentru a garanta securitatea internetului și a combate tentativele de încălcare a sferei private. Liderii PPE consideră că Europa are potențialul necesar pentru a deveni un lider mondial pe piața digitală și solicită Comisie să prezinte propuneri legislative care să asigure îndeplinirea obiectivelor agendei digitale, ce constituie o prioritate esențială și un instrument necesar în vederea finalizării pieței digitale.

Ne propunem să luptăm pentru a asigura durabilitatea modelului social european într-o lume în continuă schimbare. Reperul esențial al Grupului PPE este economia socială de piață, care se bazează pe întreprinderile sociale ca vector al coeziunii sociale și economice în Europa, întrucât acestea contribuie la crearea unei economii sociale de piață pluraliste și rezistente. Comisia trebuie să se asigure că statele membre pun în aplicare pe deplin și respectă prevederile sistemului de garanție pentru tineret. Totodată e necesar să se accelereze punerea în aplicare a măsurilor menite să asigure îndeplinirea obiectivelor Europa 2020 în ceea ce privește eradicarea sărăciei și creșterea nivelului de educație pentru toate categoriile sociale și grupele de vârstă”, se arată în Agenda Grupului PPE de reformă pentru viitorul Europei.

Reprezentanții Grupului susțin, de asemenea, dreptul cetățenilor UE la salarii care să le ofere o viață decentă. Potrivit statisticilor, aproape 9 la sută dintre persoanele angajate, din Uniunea Europeană, sunt expuse riscului de sărăcie, cele mai vulnerabile fiind femeile. La nivelul statelor membre, spun reprezentanții Grupului PPE, ar trebui luate măsuri corective, cu respectarea atât a posibilităților bugetare ale fiecărui stat, dar ținând seama și de opiniile partenerilor sociali și a beneficiarilor. Pentru combaterea sărăciei, UE pune la dispoziția statelor membre aproape 4 miliarde de euro, prin Fondul de ajutor european, pentru perioada 2014 – 2020.

EPP PPE

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *