Skip to content
Politică

Grupul terorist Stat Islamic se apropie de Bagdad

Combatanţii grupului terorist sunnit Stat Islamic au avansat în ultimele ore, ajungând la câţiva kilometri de aeroportul din Bagdad, afirmă surse citate de CNN, iar, în Siria, organizaţia teroristă aproape a ocupat oraşul Kobane, la frontiera cu Turcia.

Potrivit corespondenţilor CNN, organizaţia teroristă este la doar câţiva kilometri de Bagdad, deşi duminică era la 20 de kilometri de capitala Irakului.

Generalul Martin Dempsey, comandantul Statului Major Interarme al SUA, a declarat zilele trecute că a fost necesară trimiterea unor elicoptere americane de tip Apache pentru respingerea unui atac asupra forţelor irakiene, la aproximativ 20 de kilometri de aeroportul din Bagdad, relatează mediafax.ro.

Pe frontul din Siria, gruparea teroristă a avansat mult în ultimele săptămâni, în pofida raidurilor aeriene americane, fiind pe punctul de a ocupa oraşul Kobane, o zonă strategică situată la frontiera cu Turcia.

Grupul terorist Stat Islamic (Stat Islamic în Irak şi Siria / Stat Islamic în Irak şi Levant) ocupă vaste regiuni din Siria şi Irak, unde a instaurat un „califat islamic”. O coaliţie internaţională condusă de Statele Unite bombardează poziţii ale grupului terorist sunnit în Siria şi Irak.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *