Skip to content
Politică

Guran, ziaristul: ”Barna distruge USR” / Guran, politicianul: ”Barna va trebui să joace un rol important în campaniile viitoare”

Inquam Photos / Octav Ganea
" "

Moise Guran a anunțat, miercuri seară, că renunță definitiv la cariera de jurnalist, pentru că nu mai poate sta pe margine, și se va implica în politică. Mai precis, se va înscrie în USR și va contribui la procesul de fuziune a Uniunii cu PLUS. De altfel, acesta a precizat că va avea discuții chiar de acum cu partenerii de alianță ai USR-iștilor. A făcut toate aceste afirmații într-o conferință de presă comună cu liderul Uniunii Salvați România, Dan Barna. Același Barna pe care l-a criticat dur în precampanie și în campania pentru prezidențiale și același Barna despre care, cu doar câteva luni înainte, scria că „nu distruge doar USR. Distruge și speranțele noastre de schimbare a României”.

Eu am considerat că Dacian Cioloș ar fi fost un candidat mai bun la prezidențiale, având în vedere contextul de la vremea respectivă. În momentul de față, însă, Dan Barna a luat 15% la prezidențiale. Nu e puțin. Nu e deloc puțin și cred că Dan Barna va trebui să joace un rol important în continuare în campaniile viitoare, având acest capital politic care nu e de lepădat. Alegerile prezidențiale au trecut. Acum ne concentrăm pe ceea ce urmează. Dan Barna e un om cu 15% voturi numărate”, a declarat fostul jurnalist Moise Guran, în conferința în care a anunțat implicarea în politică de partea USR-PLUS.

Într-un articol din 18 octombrie 2019, însă, Guran îl acuza pe Barna nici mai mult nici mai puțin decât că distruge USR, scrie b1.ro.

Barna nu distruge doar USR. Distruge și speranțele noastre de schimbare a României” – este titlul unui articol publicat de Moise Guran, la vremea aceea încă jurnalist, pe blogul său.

Observați faptul că radicalizarea poziției USR s-a produs mai ales după apariția dezvăluirilor împotriva lui Dan Barna și au fost și insuflate de acesta, la acea conferință ținută din camera de hotel. USR s-a transformat în Uniunea Salvați-l pe Barna, cum i-a zis domnul CTP”, arăta el în articol.

Tot acolo, Moise Guran a mai făcut referiri la „deșteptul de Barna și consultanții săi fără minte”, care „nu înfundă PSD-ul ci abia îl salvează”.

Mai mult, să confunzi cele câteva minți calamitrate (să ne amintim că Barna a fost votat intern de doar șase mii din cei 16 mii de membri pe care USR pretinde că îi are) cu cele două milioane de voturi pe care USR le-a primit la europarlamentare, să presupui că acei două milioane sau mai mulți se vor alinia pe ambiția ta de copil care se pune în cur la mall și plânge până îi ia tac-su iphonu ală care costă cât banii familiei pe două luni, asta arată doar o penibilă desprindere de realitate. Barna se și faultează singur în mesajul ăla în care spune că PNL-ul le-ar da orice numai să se pună la remorca lor… Păi dacă ți-ar da orice, de ce nu obții de la ei exact ce ne trebuie tuturor, măi Barna? Intri la guvernare și obții la schimb asumarea răspunderii viitorului guvern pe desființarea SIIJ, pe reforma PNDL, pe relansarea economiei… Îți dai seama că ai refuzat toate astea doar pentru că nici tu nu crezi în scopul pentru care ceri voturile românilor?”, mai nota Guran, în contextul în care Guvernul Dăncilă picase prin moțiune de cenzură, iar USR-ul condus de Dan Barna era criticat pentru refuzul de a ajunge la Palatul Victoria, într-un guvern minoritar și extrem de expus tirurilor majorității PSD-iste din Parlament.

 

 

" "
" "

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *