Skip to content
Politică

Guşă analizează situația din PNL: E praf!

psnews.ro

Consultantul politic Cozmin Guşă, într-o intervenție la Realitatea TV, a comentat efectul plecării lui Vasile Blaga din PNL. Aceste fiind unul dezastruos.

Efectul Blaga, în condiţiile în care pleacă de tot, va fi dezastruos. PNL în formula sa de astăzi este praf. Nimeni nu are posibilitea de a accesa moşternirea relaţiilor campaniilor electorale care se acumulează în timp, de la o campanie la alta„, a explicat acesta.

Vom vedea un PNL aflat în imposibilitatea să se regrupeze şi un PNL care va merge puţin peste graniţa lui 20%. Trendul descendent este vizibil şi acest lucru, cu două luni inainte de campanie, este dezastruos„, a detaliat Cozmin Guşă.

Conform acestuia, locul lui Vasile Blaga nu îl poate lua nimeni, iar scenariul fericit ar fi să îl convingă pe Blaga să lucreze în continuare cu PNL-ul.

Plecare lui Blaga va afecta foarte puternic PNL şi va maximiza scorul coaliţiei anti-DNA. Vasila Blaga este de nebătut în România, imediat pe locul doi fiind Liviu Dragnea„, a afirmat consultantul politic.

De asemenea, Cozmin Guşă a mai afirmat că Alina Gorghiu şi-a schimbat opinia, acum, chiar dacă în urmă cu puţin timp era pregătită să se descotorosească de Dacian Cioloş.

Plecarea lui Vasile Blaga a generat un efect puternic. Acum este vreamea neaveniţilor, unii dintre ei fiind neaoşişti frustaţi care nu au fost la putere, iar alţii sunt Bruxelles-işti galopanţi care vin şi spun cum se face politica în altă ţară, dar care nu au condus şi nici nu ştiu cum e să conduci”, a explicat  Guşă.

Politica în alegeri şi în campanii se face cam la fel şi în Statele Unite şi în Germania, cu foarte multe lucruri informale, care nu se spun, dar care pot deveni un risc major, mai ales într-o ţară în care denunţul face carieră. Cu acestea denunţuri, ei şantajează liderii politici să fie incluşi pe liste la alegeri„.

Când vorbim de Blaga trebui să facem o recapitulare despre cine este şi ce a făcut. Pe Traian Băsescu l-a ajutat decisiv, nu doar să ajungă primar, ci şi preşedinte, de două ori. Şi l-a mai ajutat să scape de suspendări. Nu a avut rival. Legat de Klaus Iohannis, Vasile Blaga a avut rolul său în organizare şi, din nefericire pentru PNL, nu există un înlocuitor pentru el. Pentru că nu sunt buni organizatori, PNL-ul a fost mereu un partid mic. Astea sunt lucrurile pe care le putem spune legat de activitatea lui Vasile Blaga. Singurul cu care s-ar putea bate Liviu Dragnea este Vasile Blaga„, a detaliat Cozmin Guşă.

PNL-ul nu poate să ofere lideri politici„, a completat acesta.

 

PNL trebuie să ştie că nu o să se trezească cu Dacian Cioloş în funcţia de preşedinte al partidului înainte de alegeri„, a mai spus Cozmin Guşă.

Totodată, Cozmin Guşă a mai declarat că a auzit o informaţie, dar care nu este încă verificată, că liderii politici sunt în căutare de analiştii şi comentatorii politici care se duc să îşi negocieze locurile de parlamentari, cu promisiunea de a fi sprijiniţi mediatic. „Eu le transmit liderilor politici că dacă cineva din invitaţii Realităţii TV se duce să negocieze un loc de parlamentar, nu vor fi sprijiniţi„, a mai spus consultantul politic.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *