Skip to content
Politică

Guşă arată legătura dintre moştenirea comunistă a PSD şi noul nucleu din partid

www.nasul.tv
" "

Consultantul politic Cozmin Guşă arată legătura dintre moştenirea comunistă a PSD şi noul nucleu din Partidul Social Democrat.

Analistul a declarat vineri seară la Realitatea TV că parcursul PSD pare dezarticulat și că începe să se observe un nou nucleu în partid, în condițiile în care premierul Sorin Grindeanu a luat o cale „ușor paralelă” cu cea a liderului social-democraților, Liviu Dragnea.

" "
" "

Guşă a făcut o analiză a situației din România din acest moment, ca urmare a protestelor ample față de Guvern și față de controversata ordonanță privind modificarea legislației penale.

„Spuneam, în urmă cu câteva zile, de felul în care Liviu Dragnea, neasumându-și o conducere colectivă, începe să piardă teren, iar barca lui de președinte al PSD începe să fie din ce în ce mai găurită”, a declarat Cozmin Gușă.

În opinia consultantului, PSD, fiind urmașul unui partid comunist, nu știe să se conducă decât printr-o conducere colectivă, în care președintele contează și ar trebui să fie carismatic. Guşă a subliniat că nu este cazul lui Liviu Dragnea, însă fost cazul lui Adrian Năstase, al lui Ion Iliescu și al lui Mircea Geoană, „deloc al lui Ponta”. În acelaşi context, Cozmin Guşă a deplâns precara contribuție la conducerea PSD a vicepreședinților și a președinților de organizații județene.

În acest moment, PSD pare dezorganizat și ”destul de rupt”, afirmă Cozmin Gușă, argumentând că asta se observă în ultimele zile din felul în care acționează prim-ministrul Sorin Grindeanu, care a luat o cale ”ușor paralelă” cu cea a lui Dragnea – ”apropo de abrogarea OUG 13, care s-a făcut la inițiativa lui Grindeanu, și, conform informațiilor mele, fără știința lui Dragnea care apoi, disperat, a venit și a propus public, împreună cu Tăriceanu, că ar fi bine să se abroge ordonanța”.

PSD nu are o traiectorie clară în politică în acest moment, în condițiile în care guvernarea ar trebui să fie una precisă, având în vedere că bugetul este unul ”imprudent”, iar avantajele promise populației trebuie îndeplinite, consideră Cozmin Gușă.

”Vedem un alt nucleu la Guvern care începe să fie lăudat de către disidenții din PSD, semn că se încearcă o normalitate pe formula Grindeanu. Mare parte din miniștri sunt emulii unor baroni locali, mai ales din sud, aproape deloc din Transilvania, ceea ce iar dezechilibrează PSD. Sub foma unui mers dezarticulat este parcursul PSD în politică, ceea ce generează dezechilibre. Guvernarea trebuie să fie precisă, pentru că și-a propus multe, cu puține resurse. Prea optimistă. Dacă nu e precisă, obiectivele nu vor fi îndeplinite. Deficitul va fi mult mai mare decât cel care a fost preconizat și avantajele speciale pentru populaţie nu vor putea să fie îndeplinite”, este de părere consultantul politic.

Citiţi AICI ce spune co-proprietarul Realitatea TV despre numirea Anei Birchall ca ministru interimar al Justiţiei şi despre legătura dintre protestele din Piaţa Victoriei şi serviciile secrete.

" "

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *