Skip to content
Politică

Gușă, despre audierea Elenei Udrea și reținerea lui A. Videanu: „Ofensivă puternică împotriva lui Băsescu?”

Elena Udrea, fosta șefă a PMP a fost joi audiată de procurorii DNA vreme de 4 ore, iar fostul ministrul Adriean Videanu a fost chiar reținut 24 de ore.

În acest context, Cozmin Gușă, consultant politic, a transmis la Realitatea tv, că acestea sunt lucruri cutremurătoare, însă nu reprezintă surprize.

„Sunt lucruri cutremurătoare, dar ele nu reprezintă surprize. Am văzut că toată lumea insistă pe factorul surpriză. Nu e o surpriză! Despre Adriean Videanu, presa scrie de atâţia ani. Nu vreau să aduc aminte de „afacerea apartamentul” şi nici nu doresc să insinuez vinovăţia lui Videanu pentru că nu e obiceiul meu ca, atunci când un om e la necaz, să îl mai loveşti încă o dată. Adriean Videanu a fost mereu în vecinătatea acestor lucruri. Instituţiile de presă pe care eu le-am condus de-a lungul vremii au avut adevărate campanii, bazate pe argumente, împotriva lui Adriean Videanu, iar, faptul că astăzi s-a venit cu această acţiune împotriva sa, nu este la capitolul surprize. De asemenea, chemarea Elenei Udrea la DNA nu cred că a fost deloc o surpriză. Cu atât mai mult pentru Elena Udrea, pentru că, atunci când ai un fost soţ care se numeşte Dorin Cocoş şi care a fost un om de afaceri foarte activ şi extrem de des pomenit public în regimurile Năstase şi Băsescu, când ai avut un şef cum este Băsescu care de 10 ani conduce România şi care a fost pomenit în toate treburile mai puţin pozitive, nu te puteai aştepta să nu fii chemată la DNA pentru lămurire”, a spus Cozmin Guşă.

Gușă precizează că el s-a despărțit de Traian Băsescu la finalul lui 2004 „exact pe motivaţia Videanu şi pe incompatibilitatea mea cu felul de a face afaceri sau de a face politică a lui Videanu”. Totodată, Cozmin Gușă afirmă dacă „întrebările reale ar fi dacă aceste lucruri au legătură cu o ofensivă foarte puternică împotriva lui Traian Băsescu”.

„Eu m-am despărţit de Băsescu şi de PD, imediat după ce Băsescu a ajuns preşedinte, la finalul lui 2004, exact pe motivaţia Videanu şi pe incompatibilitatea mea cu felul de a face afaceri sau de a face politică a lui Videanu. La fel cum am făcut-o în 2002 de Năstase, pe motivaţia Hrebenciuc. Şi aşa aş fi tentat în acest moment să nu mă îndoiesc deloc de vinovăţia lui Videanu, lucru care nu ar fi profesionist. De cealaltă parte, sigur că am o relaţie personală cu Udrea, veche, şi cu soţul ei, Dorin Cocoş, dar una-i una, alta-i alta.

(…) Întrebările reale ar fi dacă aceste lucruri au legătură cu o ofensivă foarte puternică împotriva lui Traian Băsescu, aşa cum prorocea Ponta în campania sa electorală, sau când anume sau dacă Traian Băsescu va avea o poziţie aşteptată de toţi cei care ştiu că cel puţin Udrea nu a avut vreo acţiune politico-administrativă fără ca să îl întrebe sau să capete binecuvântarea sa.”, a transmis Gușă.

 Sursa foto:paginademedia.ro

 

 

1 comentariu la “Gușă, despre audierea Elenei Udrea și reținerea lui A. Videanu: „Ofensivă puternică împotriva lui Băsescu?”

  1. Este inpotriva -SARACIEI, UMILINTEI, BATJOCURI-oamenilor care au muncit cinstit 47 ani, pentru un fel de ajutor social(pensie)si -BAROSANI- se scalda in EURO,BUNURI.LUX,CONTURI BANCARE, MASIINI, AUR, BIJUTERI, de neimaginat, IN tara normala.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *