Skip to content
Politică

Gușă, despre despărțirea lui Golban de ANR. Munteanu, unealtă a SRI?

www.expresspress.ro

Consultantul politic Cozmin Gușă a vorbit, vineri după-amiază, despre despărțirea economistului Radu Golban de Alianța Noastră România (ANR). A fost Marian Munteanu o unealtă a SRI?

Gestul „de onoare” al economistului Radu Golban de a se retrage de pe listele pentru parlamentare ale ANR, după ce CNSAS anunțase că liderul formațiunii, Marian Munteanu, ar fi avut legături cu Securitatea, este „de aplaudat” și „deschide calea unor discuții despre cine suntem noi cu adevărat, românii”, a declarat Cozmin Gușă, care a comentat pe larg situația mișcării naționaliste din politica românească, la Realitatea TV.

CITIȚI ȘI: Relația lui Munteanu cu Securitatea îi alungă candidații de pe liste

„Radu Golban e un om care se agită mult pentru România și care și-a dorit mult să aibă un loc în politică. Această renunțare a lui pe motiv de principiu îl face cu atât mai merituos. E un lucru rar în ziua de azi”, este de părere Gușă.

Analistul aplaudă demisia de onoare a lui Golban, despre care spune că deschide calea unor discuții despre cine suntem noi, românii, cu adevărat, „de ce am acceptat atât de multă vreme minciuna”, după cum deschide și discuția despre toate aceste trompete din spațiul public care sunt învârtite cu cheia de la spate”.

După anunțul CNSAS, Marian Munteanu suferă „o mare rușine personală”, atât în fața opiniei publice, cât și în fața colegilor săi de partid, afirmă Gușă, adăugând că „un informator sau un agent acoperit excelează prin talentul de a minți”, iar Munteanu a făcut-o în repetate rânduri și i-au căzut victime și oameni care l-au girat într-un fel sau altul”.

Un om ajunge să fie colaborator al Securității pentru că dorește avantaje pe care nu și le poate asigura prin valoarea persoanlă, consideră consultantul politic.

„Întotdeauna, când o minciună cum e cea a așa-zisei Revoluții din 1989 afectează soarta unui popor, a unei țări, mai devreme sau mai târziu sunt consecințe – în primul rând, lipsa de moralitate. Ca să poată fi implementată o minciună ca Revoluția a fost nevoie de unelte, de informatori ai Securității, alături de alte organe de opresiune”, a explicat Cozmin Gușă.

Anunțul că Marian Munteanu ar fi semnat cu Securitatea este deoportivă o lovitură și un eveniment cu încărcătură simbolică pentru generația care, la evenimentele din Decembrie 1989, a crezut în cel supranumit „liderul tinerilor din Piața Universității”, afirmă Gușă.

„Rămâne concluzia că Munteanu, de la începutul activității sale, ar fi putut fi o unealtă a noului SRI condus de Măgureanu, din cauza acestui dosar de securitate care aruncă în derizoriu acea mișcare, liderii ei și toate demersurile ulterioare. Pentru generația mea și a decrețeilor e o lovitură, dar e și un eveniment cu încărcătură simbolică, că și cei în care credeam atunci dovedesc că au fost, de fapt, tot oameni ai sistemului, care nu au vrut să piardă puterea, au profitat de lovitura de stat și și-au implementat astfel de scule. Foștii comuniști s-au dus la Iliescu, dar foștii informatori au populat partidele istorice. Unii dintre ei au avut curajul să recunoască”, a declarat consultantul.

În opinia comentatorului politic, zona naționalistă rămâne neacoperită de vreo formațiune politică în România, iar acest curent nu se poate regăsi în spatele unui partid ca Partidul România Unită (PRU).

„Alianța Noastră România exprimă nu neapărat spiritul lui Marian Munteanu, ci spiritul pe care l-a enunțat Munteanu, legat și de Piața Uiversității și de dorința unora ca românismul să fie bine exprimat, consolidat, și să se discute de către oameni care încă mai cred în valorile tradiționale. Din nefericire, ei au primit o lovitură. Curentul acesta nu se va regăsi în spatele unui partid ca PRU, în care vedem alt gen de minciuni (…) Mișcarea naționalistă are o reprezentare puternică în România, dar dacă va fi condusă de mincinoși, ea nu va avea succes. Și Vadim Tudor a avut o relație mai mult decât apropiată cu fosta Securitate, cu lideri ai fostei Securități, dar e foarte complicat să renaști românismul cu oameni care s-au aflat în preajma unei dictaturi care s-a întors împotriva românilor”, a completat Cozmin Gușă.

1 comentariu la “Gușă, despre despărțirea lui Golban de ANR. Munteanu, unealtă a SRI?

  1. D-le consultantul politic Cozmin Gușă,vorbiti-ne despre cum Traian Basescu,fost informator al securitatii,a ”reusit” sa fie presedintele Romaniei,doua mandate.
    Si,de ce Marian Munteanu este atacat atat de vehement,folosindu-se minciuni si falsuri?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *