Skip to content
Politică

Gușă, previziune CUTREMURĂTOARE pentru 2017

www.soridapress.ro

Consultantul politic Cozmin Guşă a afirmat, la Realitatea TV, legat de asasinarea ambasadorului rus la Ankara, Andrei Karlov, că este mai mult decât periculoasă şi că „zguduie infrastructură de încredere dintre Turcia şi Rusia. ”

„Acest eveniment sugerează că anul 2017 va fi un an extrem de dificil”, a spus Cozmin Guşă.

Întrebat cât este de periculos este pentru stabilitatea din regiune asasinatul de la Ankara, Cozmin Guşă a spus că dacă ar răspunde direct, „este mai multe decât foarte periculos”.

„Meseria de diplomat devine din ce în ce mai dificilă în această lume, în răzvoi. O lume află în război de ceva vreme pe care ne ferim să o caracterizăm aşa întrucât ne este frică de război, însă multe lucruri care s-au întâmplat ne confirmă acest lucru. Acest eveniment sugerează că anul 2017 va fi un an mai mult decât dificil, va fi un an unghiular în istoria relaţiilor internaţionale şi pentru că va fi dominat de acest gen de evenimente, nu doar că prologul alegerilor din SUA, neaşteptate, şi a ceea ce urmează în politica internaţională ne-a anunţat că urmează un an dificil”, a explicat consultantul politic, la Realitatea TV.

Cozmin Guşă a mai explicat că Andrei Karlov este un om din generaţia lui Vladimir Putin, apropiat a lui Putin, cu sarcini exprese şi specifice în ultimii ani în Turcia care priveau construirea noului parteneriat strategic dintre Federaţia Rusă şi Turcia.

„La începutul mandadelor lui Vladimir Putin, Andrei Karlov a îndeplinit o sarcină similară în Coreea de Nord, într-un moment în care Rusia miza pe parteneriatul cu comuniştii din Coreea de Nord. Deci, este un tip foarte foarte experimentat şi această moarte a lui nu îl zguduie doar pe Putin, ci zguduie Ministerul Afacerilor Externe din Rusia care este un fel de stat în stat, adică acolo există politica statului, dar mai există şi politica Ministerului de Externe”, a mai spus acesta.

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *