Skip to content
Politică

Gușă, previziune sumbră: Amenințarea lui Erdogan ne așază pe harta unui război mondial…

Consultantul politic Cozmin Gușă a declarat, la Realitatea TV, că din cauza slăbiciunii liderilor europeni, președintele Turciei a putut să pregătească un șantaj pe două linii.

Este vorba despre amenințarea cu ”ridicarea barierei” în fața refugiaților pentru ca aceștia să ajungă în Europa, pe de o parte, și amenințarea armamentului NATO care se află în custodia sa, pe de altă parte, spune analistul.

„Nu am nicio îndoială că Erdogan poate fi un capitol din cartea ‘Acei bolnavi care ne guvernează’. Vorbesc despre boala puterii care îi afectează pe oamenii cu defecte personale majore. Erdogan a fost un lider prefăcut că ar crede în valorile democrației, ale Europei, ale NATO, în timp ce avea în permanență instinctul de a fi un dictator afirmat și acest tip de dictatură îl impune în urma unui puci care a fost pus la cale tocmai pentru a-i da posibilitatea să facă ofensivă împotriva adversarilor săi personali. Aici nu mai este vorba despre Turcia, aici a fost vorba de la început doar de puterea lui Erdogan și a camarilei sale”, susține consultantul politic Cozmin Gușă, conform realitatea.net.

Marele pericol, consideră Gușă, este ”șantajul ordinar” pe care președintele turc l-a pregătit din timp: „Îmi faceți probleme în mediul internațional, europenilor – ridic bariera celor două-trei milioane de refugiați și vă descurcați cu ei’. (…) Din cauza slăbiciunii politicii europene, în frunte cu Merkel, suntem în fața acestui șantaj”, a completat consultantul politic.

Al doilea lucru pe care-l sugerează subalternii lui Erdogan este legat de puternicele baze NATO, cu armament de ultimă oră, care sunt în custodia și pe teritoriul Turciei, a mai afirmat Gușă, adăugând că ”acesta este un șantaj care miroase a butoi cu pulbere. Erdogan își permite să suspende Convenția Drepturilor Omului, pentru că habotnicia NATO din ultima vreme i-a pus în brațe armament periculos pentru regiune”.

Consultantul politic consideră că SUA ar fi trebuit să intre ”într-o stare de alarmă” din momentul în care Erdogan ”s-a pus în genunchi” în fața lui Putin și premierul Turciei „s-a pus în genunchi” în fața lui Medvedev.

În opinia lui Cozmin Gușă, președintele Erdogan joacă după o strategie de prezervare a puterii personale și a camarilei sale. ”Acel puci a fost prefăcut, de carton. Eu cred că Erdogan a pregătit el însuși acel puci împotriva sa pentru a avea posibilitatea de a acționa masiv împotriva adversarilor săi. Este limpede că în Turcia regimul lui Erdogan vrea s-o înăbușe și, dacă va fi cazul, o va înăbuși chiar în sânge. Erdogan este un bolnav care are posibilitatea să-și impună prin șantajul pe două linii – explozia migraționistă asupra Europei și amenințarea armamentului NATO care se află în custodia sa -. Acest șantaj ar putea ajunge la paroxism în scurt timp”, a completat consultantul politic.

”Amenințarea lui Erdogan asupra blocului NATO este una care ne așază pe harta unui război mondial reînceput, instalat în ultimul an de zile”, a încheiat Gușă.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *