Skip to content
Politică

Gușă pune punctul pe „i”: Amnistia a fost scopul câştigării alegerilor

www.nasul.tv

Consultantul politic Cozmin Guşă a afirmat că certurile din această dimineaţă au fost certuri politice şi se înscriu în logica de război instalat în ultima perioadă între Palatul Cotroceni şi Palatul Parlamentul şi anexa sa, Palatul Victoria.

„Preşedintele Klaus Iohannis a fost consecvent strategiei lui, nu mă aşteptam la asta”, a precizat acesta, adăugând că şeful statului a vrut să facă două lucruri şi a reuşit.

Consultantul politic a precizat că preşedintele Iohannis a reuşit să se impună autoritatea personală în faţa guvernului de marionete PSD-ALDE.

„Autoritatea în faţa Guvernului şi-a impus-o prin faptul că şeful statului l-a forţat pe Sorin Grindeanu să spună ceea ce nu a făcut, mai exact că l-ar fi invitat pe preşedinte la acestă sedinţă, când, de fapt, noi ştiam că a fost anunţat de către SPP că preşedintele Iohannis este în drum către această şedinţă şi că va participa la ea. 1-0 pentru Iohannis. Şi 2-0 pentru Iohannis în meciul cu Guvernul PSD-ALDE, prin faptul că a ţinut presa în sală prin voinţa sa şi a comunicat presei ceea ce îşi dorea, mai exact că Guvernul ar fi avut o serie de proiecte ascunse care nu au mai intrat pe ordinea de zi, deşi se dorea asta”, a afirmat Cozmin Guşă, conform realitatea.net.

„Nu ştim cu e, dar pentru faptul că preşedintele Iohannis nu a fost contrazic, trebuie să în credem. Din acest motiv, acţiunea lui Klaus Iohannis, în ceea ce îl priveşte, a fost una eficientă pentru că aşa cum am remarcat preşedintele forţează un război în acest moment, pe acest aliniament, al legilor amnistiei şi graţierii, care îl caracterizează începând cu ziua de 1 decembrie şi refuzul său de a primi în tribuna oficială puterea, care atunci nu era putere, respectiv PSD şi ALDE, acum cei doi preşedinţi ai Camerelor Parlamentului”, a mai afirmat Cozmin Guşă.

„Am văzut un Guvern foarte timorat care se descurcă foarte greu fără şeful său politic, pentru că Liviu Dragnea era în avion în momentul şedinţei Executivului şi nu a putut fi cotactat. În lipsa acestei conexiuni am văzut un Guvern timorat în faţa unor lucruri extrem de simple care putea fi administrate corespunzător cu respect instituţional şi cu precizie „, a mai spus Cozmin Gusă.

Potrivit acestuia, nu guvernarea bună a fost scopul câştigărilor alegerilor, ci amnistia a fost scopul câştigării alegerilor parlamentare, iar guvernarea bunp este mijlocul pentru a ajunge la acest lucru.

Liviu Dragnea şi ai săi şi-au propus o guvernare bună pentru cetăţeni cu tot felul de lucruri: creşterea veniturilor, un nivel de trai mai ridicat tocmai pentru amnistie.

Această acţiune cu voce tremurândă şi cu mână tot de tremurândă a Guvernului pe un subiect important, neasumându-şi decât după vizita lui Iohannis, a marcat o infrângere a celor din majoritatea parlamentare care nu va aduce pacea, ci dimpotrivă va ascuţi războiul”, a mai explicat Cozmin Guşă.

Acesta a mai spus că din câte am văzut în ultima periodă încep să cadă capete din cele pe care majoritatea parlamentară le viza.

„Telenovela care se prezintă acum public, ca să mă exprim pe româneşte: rahatul este aruncat în ventilator, este una îngrozitoare. Oricât de informat aş fi eu sau oamenii de lângă mine, eu nu mi-a închipuit asemenea lucruri şi asemenea poterii, ca să folosesc un termen din micul Paris, ar fi posibile. Dar le vedem, vedem dovezi, vedem până unde am ajuns şi vedem cum arată statul România. Închipuiţi-vă că sunteţi nişte oameni care se uită la acest spectacol de la Paris sau Berlin sau Londra: Cum vi se pare statul român în aceste momente? Cum vi se pare atmosfera din România şi cât de inclinaţi aţi fi să faceţi parteneriate sau să vizitaţi această ţară? Nu prea… Acest lucru se îndreaptă exact împotriva spiritului nostru care dorim să fim parteneri, care ne-am dorit să fim mai primitori, inclusiv de capital străin. Nu vine nimeni în condiţiile astea. Dacă domnii care au câştigat alegerile nu vin rapid şi nu sunt corecţi, tot acest câştig al lor este în van şi nu vom avea posibilitatea să fructificăm un moment de linişte şi de pace”, a explicat Cozmin Guşă.

Conform acestuia, România este în război de prea mult timp. „Speranţa multora dintre cei care au votat această majoritate parlamentare este că se instalează pacea şi că vine un moment de construcţie, că şi capitaliştii români vor fi băgaţi în seamă… Asta se speră, nu o vânătoare de vrăjitoare şi un război politic. Trebuie să fii corect, nu trebuie să te ascunzi, dânşii s-au ascuns şi au primit astăzi o lovitură care ne arată că avem un Guvern slab şi pentru care nu s-a creat mecanismul politic de control promis”, a detaliat Cozmin Guşă.

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *