Skip to content
Politică

Gușă vorbește în media din SUA despre „Al Doilea Război Rece” și despre relația SUA-România

România a făcut un pas mare în privința relațiilor cu SUA și cu NATO. Implicată în asigurarea securității din zona Mării Negre și alocând 2% din PIB pentru sistemul de apărare, România devine un partener din ce în ce mai implicat alături de SUA.

Pe 12 mai, scutul de apărare antirachetă de la Deveselu a dovedit și mai mult implicarea țării noastre în alianța cu SUA, în ciuda faptului că președintele rus Vladimir Putin a amenințat România că ar putea intra în vizorul rachetelor rusești din cauza acestui scut.

Într-o călătorie în SUA de săptămâna trecută vizând consolidarea aunor legături politice și economice mai puternice între SUA și România, consultantul politic Cozmin Gușă a remarcat: „SUA va trebui să facă față noii situați geopolitice, mai ales că suntem implicați într-un Al doilea Război Rece”. Acesta a adăugat că România este o insulă pro-americană în regiune și că are nevoie de ghidajul SUA și de asistența americanilor pentru a merge înainte, potrivit dailycaller.com.

Deși acest „al doilea Război Rece” nu este resimțit în SUA, tările din regiunea Mării Negre se simt deja amenințate.

Capacitatea de a oferi „asistență și ghidaj” ar putea fi testată anul viitor de către noul rpeședinte american nevoit să răspundă presiunilor lui Putin. Întreaga lumea a primit cum administratia Obama a stat cu mâinile incrusișate în timp ce Rusia a anexat Crimeea și continuă să ia bucăți din Ucraina și este greu de spus ce se va întâmpla cu politica externă condusă de viitorul președinte american, fie că va fi vorba de Donald Trump sau de Hillary Clinton.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *