Skip to content
Politică

Gustul amar al democrației. Protestatar rătăcit în Piața Victoriei: Am terminat 7 clase, muncesc la negru! EXCLUSIV

La aproape 3 luni de la izbucnirea de proteste consecutive organizate atât în Capitală, cât și în marile orașe din țară împotriva Guvernului condus de Sorin Grindeanu, astăzi, 10 aprilie, în Piața Victoriei din București se mai zăresc doar ”două personaje”.

Reporterul PSNEWS.RO s-a deplasat la fața locului, luni, pentru a sta de vorbă cu aceștia și pentru a a afla motivul protestului lor.

Astfel, echipați cu pancarte și găleți personalizate cu mesaje adresate Guvernului, protestatarii nu au ezitat să dea glas nemulțumirilor și i-au dezvăluit reporterului PSNEWS.RO motivele care au stau la baza deciziei de a ieși din nou în stradă, la mai bine de 2 luni de la protestele din Piața Victoriei.

”Am terminat 7 clase, dar muncesc la negru în România”

”Este o inițiativă proprie, poate o să se trezească Guvernul, să nu mai fure, să respecte drepturile. Românii din țara aceasta trebuie să aibă un salariu mai decent decât îl au acum. Am terminat 7 clase, dar muncesc la negru în România. Sunt instalator în construcții, asta îmi este meseria mea de bază. Am un salariu de 1.600 de lei”, susține unul dintre cei doi protestatari.

 

IMG_0099

 

Reporter PSNEWS.RO: Care este motivul pentru care vă aflați astăzi aici?

Protestatar: Mă aflu aici pentru binele țării. Nu mai doresc guvernanți care să fure din bugetul țării, care să fie corupți, cu dosare penale, să se respecte legile, nu încălcate cum sunt până acum.

Reporter PSNEWS.RO: Ați mai fost la proteste?

Protestatar: Este prima oară când vin aici.

Reporter PSNEWS.RO: Ce v-a determinat să veniți abia acum?

Protestatar: Eu am venit de pe 1 februarie. Am stat aici aproape 8 ore pe zi.

Reporter PSNEWS.RO: Deci ați mai fost la proteste, nu e prima oară..

Protestatar: Am fost la Colectiv și aici la Ordonanța 13. Deocamdată e în Guvern OUG13.

Reporter PSNEWS.RO: Ce știți despre OUG 13?

Protestatar: A fost OUG 13..pe urmă OUG 14 să o abroge…Acum, din câte știu, vrea să devină proiect de lege. Deocamdată nu se știe cu exactitate ce cuprinde această lege.

Reporter PSNEWS.RO: De unde aveți aceste informații, ați citit sau v-a spus cineva?

Protestatar: Și din auzite și prin site-uri de știri.

Reporter PSNEWS.RO: De ce sunteți singuri aici, în Piața Victoriei?

Protestatar: Deocamdată nu suntem singuri. Eu sunt acea persoană care stă de 8 zile non-stop aici. Până acum am fost doar ziua, de-acum vom sta și noaptea. Facem cu schimbul. Suntem 150-200 de oameni, care au familie, au copii acasă îș rup din timpul lor să vină aici.

Reporter PSNEWS.RO: Cine a hotărât această organizare?

Protestatar: Este o inițiativă proprie, poate o să se trezească Guvernul, să nu mai fure, să respecte drepturile. Românii din țara aceasta trebuie să aibă un salariu mai decent decât îl au acum. Oamenii muncesc dar nu se vede nimic în buzunare.

Reporter PSNEWS.RO: La inițiativa cui sunteți aici?

Protestatar: Din proprie inițiativă, nu m-a trimis nimeni, am simțit pur și simplu să vin aici pentru că trăiesc în România și mă doare când văd că alții fură și unii muncesc dar nu înțeleg pentru ce. Un salariu foarte mic în comparație cu celelalte țări, nu se respectă orele de muncă. Sunt multe legi care sunt dar nu se respectă în totalitate.

r2

 

Reporter PSNEWS.RO: Dumneavoastră cu ce vă ocupați în acest moment?

Protestatar: Am terminat 7 clase, dar muncesc la negru în România. Sunt instalator în construcții, asta îmi este meseria mea de bază. Am un salariu de 1.600 de lei

Reporter PSNEWS.RO: Aveți un loc de muncă?

Protestatar: Deocamdată am luat concediu o lună de zile. De luna viitoare mă apuc din nou de muncă.

IMG_0101

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *