Gustul Crăciunului, tot mai scump. Preţurile produselor tradiţionale în diverse oraşe

Sursa foto: Facebook

Românii plătesc mai mult în acest an cu 20% pentru mâncarea de Crăciun, faţă de anul trecut. Cel mai mult s-au scumpit alimentele tradiţionale din carne şi brânzeturile. De exemplu, în magazinele din Bucureşti, un kilogram de carne de porc este vândut cu aproape 10 lei mai mult faţă de anul trecut.

Începe săptămâna pregătirilor şi a cumpărăturilor pentru masa de Crăciun. Alimentele tradiţionale, cum ar fi produsele din carne ori brânzeturile sunt cele care s-au scumpit cel mai mult.

De exemplu, un kilogram de carne de porc ne costă cu aproape 10 lei mai mult faţă de anul trecut. De la 28 de lei, atât cât costa in 2022 kilogramul de ceafă de porc, acum preţul a ajuns la 37 de lei. Nu este singurul produs pentru care vom plăti mai mult. Un kilogram de lebăr poate să ne coste undeva între 40 și 60 de lei, iar același preț ridicat se aplică și la tobă și caltaboș.

Rămân două variante pentru cei care fac cumpărăturile deja pentru masa de Crăciun. fie cumpără mai puţin pentru a se încadra în buget, fie trebuie să suplimenteze bugetul.

Citeste mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: