Skip to content
Societate

Guvern: Din 10 februarie până în prezent au intrat în România 712.531 de cetăţeni ucraineni

Inquam Photos / Catalin Urdoi

Guvernul a anunţat, luni, că din data de 10 februarie până în prezent au intrat în România 712.531 de cetăţeni ucraineni, iar dintre aceştia, 4.342 au solicitat o formă de protecţie din partea statului român. România poate asigura la nivel naţional circa 400.000 de locuri de cazare pentru refugiaţi.

În ultimele 24 de ore, în România au intrat 7.915 cetăţeni ucraineni, 4.878 direct din Ucraina, 1.391 din Republica Moldova şi 1.646 din alte state, mai arată Executivul, în informarea de presă.

Datele furnizate de CAMS (Serviciul de Monitorizare a Atmosferei Copernicus) arată că în următoarele zile, deasupra României, concentraţiile de monoxid de carbon nu vor avea valori ridicate, mai indică sursa citată de News.ro.

Totodată, având în vedere simulările modelelor numerice rulate în cadrul Administraţiei Naţionale de Meteorologie, la nivelul României, circulaţia aerului se va realiza predominant dinspre vest – sud-vest spre est- nord-est.

De asemenea, „din analiza monitorizării continue a calităţii aerului valorile obţinute sunt normale pentru aceasta perioadă şi nu s-au înregistrat depăşiri ale valorilor limită stabilite prin Legea 104/2011 pentru indicatorii măsuraţi la majoritatea staţiilor (inclusiv la staţiile de tip EMEP, amplasate la Fundata – jud. Braşov, Semenic – jud. Caraş Severin şi în Poiana Stampei – jud. Suceava, astfel încât să poată măsura influenţa transportului poluanţilor atmosferici pe distanţe lungi). Rezultatele măsurătorilor de radioactivitatea mediului din ultimele 24 de ore sunt mai mici decât limitele de avertizare/alarmare, stabilite prin OM 1978/2010”, conform sursei menţionate.

Executivul mai anunţă că Statul Major al Forţelor Navale, în cooperare cu autorităţile naţionale cu atribuţii în asigurarea siguranţei navigaţiei, contiunuă activitatea de supraveghere a spaţiului maritim al României.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *