Skip to content
Politică

Guvern: Două solicitări au fost depuse până acum în cadrul programului ”Investim în copii, investim în viitor” care are ca scop construirea a o mie de grădiniţe cu profil sportiv; Viorica Dăncilă a participat la prima reuniune a comisiei

Premierul Viorica Dăncilă a participat, marţi, la prima reuniune a comisiei pentru aplicarea programului guvernamental „Investim în copii, investim în viitor”, al cărui obiectiv este realizarea grădiniţelor cu profil sportiv. Depunerea cererilor de finanţare a început în 2 mai şi au fost depuse două solicitări până în prezent.

Potrivit unui comunicat de presă al Guvernului, premierul Viorica Dăncilă a participat, marţi, la prima reuniune a comisiei pentru aplicarea programului guvernamental „Investim în copii, investim în viitor”.

La reuniunea de la Palatul Victoria au mai participat membrii comisiei – Gabriela Szabo, Camelia Potec, Gheorghe Hagi şi Florin Pelin, precum şi reprezentanţi ai Comisiei Naţionale de Strategie şi Prognoză, instituţie care derulează acest program.

Împreună cu dumneavoastră, vom dezvolta acest program naţional, cu beneficii pentru sănătatea copiilor. Mulţi tineri vor primi astfel o şansa să practice un sport şi chiar să facă performanţă. Am încurajat promovarea acestui program, precum şi a altor politici destinate copiilor şi tinerilor, din convingerea că cea mai valoroasă investiţie este în educarea şi în formarea lor”, a afirmat prim-ministrul Viorica Dăncilă, citată în comunicatul de presă.

Viorica Dăncilă a subliniat că va acorda tot sprijinul necesar pentru promovarea acestui program, inclusiv prin alocare de fonduri guvernamentale. De asemenea, şeful Executivului a precizat că selecţia dosarelor ce vor primi finanţare prin acest program va fi realizată de membrii comisiei, pe baza condiţiilor de eligibilitate cuprinse în legislaţie.

Programul are în vedere construcţia a 1.000 de grădiniţe cu profil sportiv şi constă în acordarea unui ajutor nerambursabil de 500.000 de euro, precum şi garanţie de la stat pentru eventuale credite luate de către beneficiarii Programului.

Sesiunea de depunerea a Formularelor de cerere de acord pentru finanţare în baza Hotărârii nr.239/2019 pentru instituirea unei scheme de ajutor de minimis privind programul guvernamental „gROwth – Investim în copii, investim în viitor” a început în data de 2 mai.

Potrivit reprezentanţilor Guvernului, până în prezent, s-au depus două solicitări, ce vor intra în analiza comisiei în reuniunile următoare, potrivit news.ro.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *