Skip to content
Politică

Guvern tehnocrat, dar PSD trage sfori. Orban nu mai suportă: Să caute alţi oameni!

Avem guvern tehnocrat, dar PSD trage sfori. Cel puţin asta susţine prim-vicepreşedintele PNL Ludovic Orban, care nu mai suportă această situaţie.

Într-un interviu publicat, joi, de jurnalul.ro, liderul PNL descrie situaţia paradoxală în care se află partidul pe care îl reprezintă: liberalii susţin un Guvern ce-i păstrează în funcţii pe oamenii PSD.

„PSD-ul se află acum într-o situaţie pe care o exploatează la maxim. Practic este la putere, pentru că aproape tot ce înseamnă secretari de stat, subsecretari de stat, preşedinţi, vicepreşedinţi de agenţii, de autorităţi, secretari generali, secretari generali adjuncţi de ministere, prefecţi, şefi de deconcentrate, manageri de companii, manageri de sucursale sunt oamenii PSD. Şi influenţează în mod constant decizia publică în România, chiar dacă este un Guvern nepolitic, miniştrii practic sunt înconjuraţi de reprezentanţi ai PSD care şi-au obţinut poziţiile în guvernarea Ponta. În mod evident ei influenţează deciziile guvernamentale, distorsionează dispoziţiile şi deciziile date de miniştri pe diferitele zone de activitate şi favorizează PSD în ceea ce priveşte pregătirea alegerilor şi ulterior desfăşurarea procesului electoral. Gândiţi-vă că toţi prefecţii sunt prefecţi PSD. Prefecţi, subprefecţi, şefi de deconcentrate sunt oameni care au influenţă în comunitate şi care fac campanie, de fapt, pentru PSD.

În aceste condiţii, dacă Guvernul Cioloş nu se hotărăşte să depolitizeze nivelul doi şi trei, şi cred că ar trebui să profite de ocazia pe care o au, şi anume aceea de a fi un Guvern nepolitic, pentru a depolitiza şi administraţia, şi managementul companiilor de stat, dacă nu se realizează lucrul ăsta, atunci principalul partid care are o poziţie favorabilă în perspectiva alegerilor este PSD. Iar noi sprijinim Guvernul, iar în percepţia publică Guvernul este asociat cu PNL pentru că propunerea de premier a fost făcută de preşedintele Iohannis, care este ales ca preşedinte din postura de candidat al PNL. Toată perioada asta media inf luenţată de PSD toacă Guvernul şi pe Iohannis de dimineaţă până seara cu consecinţe evidente asupra percepţiei despre PNL. Şi practic suntem într-o situaţie în care noi sprijinim un Guvern care, de fapt, este un Guvern în care PSD face ce vrea, iar PSD de fapt face opoziţie, fructificând la maxim poziţiile guvernamentale. Ca să zic aşa, noi sprijinim un Guvern care, de fapt, e mai degrabă al PSD, ceea ce e complet anormal…

Noi nu cerem ca premierul Cioloş, miniştrii din cabinetul Cioloş să pună liberali în locul lor, dar să caute alţi oameni cu care să îşi formeze echipe pentru a asigura neutralitatea actului de guvernare şi mai ales egalitatea de şanse în perspectiva alegerilor locale şi parlamentare”, afirmă Ludovic Orban.

Citiţi interviul integral AICI.

2 comentarii la “Guvern tehnocrat, dar PSD trage sfori. Orban nu mai suportă: Să caute alţi oameni!

  1. Din cate stiu, puterea e data in orice democratie din lumea asta, de majoritatea parlamentara. Pai PSD-ul cu UNPR si ALDE, daca au majoritate, inseamna ca sunt si la putere, intr-o forma sau alta, mai penibilule ! Cati ani de politica i-or mai trebui neavenitului asta de Orban sa inteleaga alfabetul democratiei ???

  2. nu pot sa cred,omul asta Orban,nu are prieteni,neamuri,rude,care sai spuna cat este de prost?vreau sa spun,prost inteles,pentruca,poporul in majoritate, nui mai vrea pe liberali si democrati,in fruntea tari,ne-am saturat de minciunile si hotiile lor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *