Skip to content
Politică

Guvern tehnocrat şi după alegerile parlamentare? Tăriceanu îi dă replica unui consilier al lui Iohannis

Vom avea un guvern tehnocrat şi după alegerile parlamentare din această toamnă? Şeful Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, îi dă replica unui consilier al preşedintelui Klaus Iohannis.

Copreședintele ALDE Călin Popescu-Tăriceanu a declarat, joi, că „nu merită” să comenteze afirmațiile consilierului prezidențial Laurențiu Ștefan referitoare la numirea, după alegerile parlamentare, tot a unui premier tehnocrat, informează Agerpres.

Tăriceanu a fost întrebat cum comentează declarațiile consilierului prezidențial pe probleme de politică internă, el răspunzând: „Nu vreau să comentez, că nu merită”.

Întrebat dacă i se pare fezabilă varianta ca după alegerile parlamentare să fie tot un tehnocrat în fruntea Guvernului, Tăriceanu a răspuns: „Voi vă luați după ce spune un consilier?”

Amintim că, recent, consilierul prezidenţial Laurențiu-Mihai Ștefan a declarat, pentru Reuters, că, în condițiile în care niciun partid nu va câștiga majoritatea care să-i permită formarea pe cont propriu a unui guvern, nu este exclusă numirea unui alt tehnocrat ca prim-ministru.

„Evident, președintele va fi în căutarea unui prim-ministru. Vom vedea dacă este un prim-ministru politic sau unul cu o carieră politică mai scurtă, să nu mai vorbim chiar și de un tehnocrat… există încă multe semne de întrebare”, a declarat Laurențiu Ștefan.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *