Skip to content
Politică

Guvern tehnocrat şi după alegerile parlamentare? Tăriceanu îi dă replica unui consilier al lui Iohannis

" "

Vom avea un guvern tehnocrat şi după alegerile parlamentare din această toamnă? Şeful Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, îi dă replica unui consilier al preşedintelui Klaus Iohannis.

Copreședintele ALDE Călin Popescu-Tăriceanu a declarat, joi, că „nu merită” să comenteze afirmațiile consilierului prezidențial Laurențiu Ștefan referitoare la numirea, după alegerile parlamentare, tot a unui premier tehnocrat, informează Agerpres.

" "
" "

Tăriceanu a fost întrebat cum comentează declarațiile consilierului prezidențial pe probleme de politică internă, el răspunzând: „Nu vreau să comentez, că nu merită”.

Întrebat dacă i se pare fezabilă varianta ca după alegerile parlamentare să fie tot un tehnocrat în fruntea Guvernului, Tăriceanu a răspuns: „Voi vă luați după ce spune un consilier?”

Amintim că, recent, consilierul prezidenţial Laurențiu-Mihai Ștefan a declarat, pentru Reuters, că, în condițiile în care niciun partid nu va câștiga majoritatea care să-i permită formarea pe cont propriu a unui guvern, nu este exclusă numirea unui alt tehnocrat ca prim-ministru.

„Evident, președintele va fi în căutarea unui prim-ministru. Vom vedea dacă este un prim-ministru politic sau unul cu o carieră politică mai scurtă, să nu mai vorbim chiar și de un tehnocrat… există încă multe semne de întrebare”, a declarat Laurențiu Ștefan.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *