Skip to content
Magazin

Guvernatorul New York-ului, Andrew Cuomo, acuzat că a hărțuit sexual mai multe femei

Facebook

Guvernatorul statului New York, democratul Andrew Cuomo, a „hărțuit sexual mai multe femei”, conform concluziilor unei anchete judiciare independente, a declarat marți procurorul statului New York, Letitia. James, potrivit AFP.

„Ancheta independentă a concluzionat că guvernatorul Andrew Cuomo a hărțuit sexual mai multe femei și, astfel, a încălcat legea federală și cea de stat”, a declarat procurorul, adăugând că printre victime se numără și oficiali „vechi și actuali”. Raportul de investigație vorbește de gesturile nepotrivite ale lui Andrew Cuomo, „sărutări și îmbrățișări nedorite”, precum și „comentarii inadecvate”.

Potrivit rezultatelor anchetei, guvernatorul și personalul său „au luat, de asemenea, măsuri de represalii împotriva a cel puțin unui angajat pentru că a depus mărturie”, se arată într-o declarație din cadrul parchetului, după cum transmite Agerpres.

În cele din urmă, echipa guvernatorului a favorizat un mediu de lucru toxic care a făcut posibilă hărțuirea și o atmosferă de lucru ostilă„, adaugă biroul. Întrebată dacă ar trebui să demisioneze, procurorul Letitiei James a adăugat: „Decizia este a guvernatorului statului New York. Raportul vorbește de la sine”.

Guvernatorul, care a negat acuzațiile atunci când au fost făcute publice, a fost audiat pe larg de anchetatori pe 17 iulie. Andrew Cuomo a câștigat popularitate pentru modul cum a luptat împotriva pandemiei coronavirusului, statul New York fiind epicentrul american în primăvara anului 2020, dar acuzațiile de hărțuire l-au tras în jos ulterior.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *