Guvernele europene sunt presate să ia măsuri împotriva ChatGpt

Sursă foto: engineersgarage.com
Sursă foto: engineersgarage.com

Europenii sunt din ce în ce mai îngrijorați de impactul pe care inteligența artificială îl are asupra locurilor de muncă și se tem că sisteme precum ChatGpt i-ar putea lăsa fără locuri de muncă în viitor. Un studiu realizat de Universitatea IE din Spania arată că cei mai mulți dintre salariații din UE vor impunerea unor restricții guvernamentale, scrie CNBC.

Majoritatea europenilor doresc restricții guvernamentale privind inteligența artificială pentru a atenua impactul acestei tehnologii asupra securității locurilor de muncă, potrivit studiului realizat de universitatea spaniolă. Cercetarea arată că, dintr-un eșantion de 3.000 de europeni, 68% doresc ca guvernele lor să introducă reguli pentru a proteja locurile de muncă de nivelul tot mai ridicat de automatizare pe care îl aduce inteligența artificială.

Acest număr este cu 18% mai mare decât numărul persoanelor care au răspuns în același mod la o cercetare similară pe care IE University a realizat-o în 2022. Anul trecut, 58% dintre oameni au răspuns la studiul realizat de IE University spunând că sunt de părere că AI ar trebui reglementată.

Citeste mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: