Skip to content
Politică

Guvernul a adoptat o Ordonanță de Urgență privind regimul cetățenilor din Marea Britanie în cazul ieșirii din UE fără un acord

Guvernul a adoptat o Ordonanță de Urgență privind regimul cetățenilor din Marea Britanie în cazul ieșirii din Uniunea Europeană fără un acord. România era singura țară din UE care nu adoptase un astfel de act normativ.
Este o Ordonanță de urgență necesară, cerută de partea britanică și în același timp are în vedere reglementarea situației în condiții de reciprocitate pentru cetățenii români aflați în Marea Britanie în cazul ieșirii Regatului Unit al Marii Britanii din Uniunea Europeană fără un acord”, a anunțat, miercuri, șeful Cancelariei primului ministru, Ionel Dancă, informează profit.ro.
România este în prezent singurul stat al UE care nu are în vigoare o astfel de reglementare.
„Evoluțiile politice imprevizibile din Marea Britanie fac urgentă adoptarea unui astfel de cadru legal, pentru a evita situația în care Marea Britanie iese din Uniunea Europeană fără un acord și cetățenii Marii Britanii în România nu au condiții legale pentru o perioadă de tranzit până la definirea drepturilor și obligațiilor acestora atât în România, cât o e bază de reciprocitate a cetățenilor români din Marea Britanie”, a precizat reprezentantul Guvernului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *