Skip to content
Politică

Guvernul a adoptat OUG pentru aprobarea plafoanelor unor indicatori fiscal-bugetari pe anul 2019

Inquam Photos / George Calin

Executivul a adoptat, marţi, în şedinţa de Guvern, o Ordonanţă de Urgenţă pentru aprobarea plafoanelor unor indicatori fiscal-bugetari pe anul 2019, necesară pentru promulgarea legii bugetului de stat pentru 2019.

OUG era necesară după ce Curtea Constituţională a admis sesizarea preşedintelui Klaus Iohannis pe această temă.

Şedinţa de Guvern programată pentru luni, la ora 11:00, în care Guvernul ar fi urmat să adopte o Ordonanţă de Urgenţă pentru aprobarea plafoanelor unor indicatori specificaţi în cadrul fiscal-bugetar pentru 2019, a fost anulată.

Liderul PSD, Liviu Dragnea, a anunţat că, odată rezolvată această problemă, bugetul va fi repede votat, întrucât nu consideră că sunt necesare modificări.

Aprobarea plafoanelor pe termen mediu pentru anumiţi indicatori bugetari, prin procedura OUG, este absolut necesară pentru promulgarea legii bugetului de stat pe anul 2019, şi deblocarea programelor guvernamentale necesare bunului mers al administraţiei publice şi mediului economic, precum şi realizarea programelor de asistenţă socială”, a anunţat, marţi, purtătorul de cuvânt al Executivului, Nelu Barbu, după şedinţa de guvern, imformează News.ro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *