Skip to content
Politică

Guvernul a aprobat acordarea de ajutoare de urgenţă pentru familiile afectate de inundaţii

Inquam Photos / George Calin

Premierul Florin Cîţu a anunţat că Guvernul a aprobat, joi, acordarea de ajutoare de urgenţă pentru familiile afectate de inundaţii şi alte fenomene meteorologice periculoase în cursul acestui an. El a adăugat că este vorba de ajutoare de urgenţă de cinci milioane lei pentru familiile afectate de inundaţii în cursul anului 2021. Sumele au fost majorate comparativ cu propunerile iniţiale, a mai spus Cîţu.

„Ajutoarele de urgenţă se acordă astfel – câte 6.000 de lei pentru familiile şi persoanele singure ale căror locuinţe au fost afectate în proporţie de 75% şi peste acest procent; câte 4.000 de lei pentru familiile şi persoanele singure ale căror locuinţe au fost afectate în proporţie de 50% până la 75%; câte 2.500 de lei pentru familiile şi persoanele singure ale căror locuinţe au fost afectate în proporţie de 25% până la 50%; câte 1.500 de lei pentru familiile şi persoanele singure ale căror locuinţe au fost afectate în proporţie de până la 25% şi câte 1.000 de lei pentru familiile şi persoanele singure ale căror bunuri de locuinţă au fost deteriorate, indiferent de numărul sau tipul bunurilor”, a explicat premierul Florin Cîţu, într-un briefing la finalul şedinţei de joi a Executivului.

El a mai spus că a fost adăugată suplimentar sima de 7.500 lei „în cazul în care, urmare a inundaţiilor, alunecărilor de teren şi fenomenelor meteorologice deosebite, se înregistrează persoane decedate, sumă care se acordă familiei indiferent de numărul victimelor”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *