Skip to content
Societate

Guvernul a aprobat crearea cadrului legislativ pentru revânzarea unor doze de vaccin anti-COVID-19

Twitter

Guvernul a aprobat, miercuri, o ordonanţă de urgenţă prin care se creează cadrul legislativ prin care se permite revânzarea, de către România, a unor doze de vaccin împotriva COVID-19. Totodată, Executivul a aprobat acordarea, ca ajutor umanitar, a peste 100.000 de doze de vaccin către Ucraina şi circa 50.000 către Serbia.

Monica Altamer a anunţat că, în şedinţa de Guvern de miercuri, a fost aprobată o Ordonanţă de Urgenţă privind reglementarea unor măsuri referitoare la valorificarea unor doze de vaccin anti-COVID-19.

Conform prevederilor specifice din acordurile încheiate de Comisia Europeană în vederea achiziţionării de vaccinuri anti-COVID-19, la fel ca şi celelalte state, România poate revinde sau poate dona doze de vaccin. Ordonanţa de urgenţă aprobată astăzi creează cadrul legislativ prin care se permite revânzarea unor doze şi se abilitează Ministerul Sănătăţii pentru a încheia, în numele statului român, contracte cu alte state„, a afirmat secretatul de stat în MS.

Sumele rezultate din revânzare constituie venituri la bugetul de stat. „De asemenea, s-a aprobat astăzi o hotărâre de Guvern referitoare la acordarea unui ajutor umanitar – doze de vaccin anti-COVID-19 – pentru Ucraina şi Serbia. Vorbim de 100.800 doze pentru Ucraina şi 50.400 doze pentru Serbia„, a precizat Althamer.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *