Skip to content
Politică

Guvernul a aprobat ajutoare de urgenţă de peste 1.600.000 de lei pentru 470 familii şi persoane singure

Guvernul Ludovic Orban Inquam Photos / Octav Ganea

Ajutoare de urgenţă de peste 1.600.000 de lei pentru 470 familii şi persoane singure aflate în situaţii critice au fost aprobate, marţi, în şedinţa de Guvern. Decizia a fost luată în baza anchetelor sociale efectuate de agenţiile judeţene pentru plăţi şi inspecţie socială.

Ministerul Muncii a transmis, marţi, printr-un comunicat de presă, că hotărârea stabileşte că 344.500 lei ajung la 59 familii şi persoane singure din judeţele Alba, Bacău, Botoşani, Buzău, Caraş-Severin, Cluj, Dolj, Hunedoara, Iaşi, Neamţ, Olt, Prahova, Suceava, Teleorman, Vâlcea, Vrancea şi municipiul Bucureşti, care se află în situaţii de necesitate cauzate de incendii care au afectat atât locuinţele, anexele gospodăreşti, cât şi bunurile de folosinţă îndelungată.

Totodată, 1.283.500 lei vor fi acordaţi pentru 407 familii şi persoane singure din judeţele Alba, Arad, Argeş, Bacău, Bihor, Bistriţa-Năsăud, Botoşani, Braşov, Brăila, Buzău, Caraş-Severin, Constanţa, Dâmboviţa, Dolj, Galaţi, Giurgiu, Gorj, Harghita, Hunedoara, Ialomiţa, Iaşi, Ilfov, Mureş, Neamţ, Olt, Prahova, Sălaj, Sibiu, Suceava, Teleorman, Tulcea, Vaslui, Vâlcea, Vrancea şi municipiul Bucureşti care au probleme grave de sănătate sau se află în situaţii deosebite care pot conduce la riscul de excluziune socială.

În plus, suma de 4.000 lei va fi acordată pentru o familie din judeţul Neamţ, care se află în situaţie de necesitate cauzată de inundaţii, iar 15.800 lei pentru un număr de trei familii din judeţele Dâmboviţa, Iaşi şi Neamţ, care se află în situaţii de necesitate cauzate de accidente, a mai spus Ministerul Muncii.

“Astfel, potrivit datelor consemnate în anchetele sociale, familiile pentru care se propune acordarea ajutoarelor de urgenţă au membri cu grave afecţiuni de sănătate, care necesită tratamente medicale de durată şi intervenţii chirurgicale costisitoare, care nu sunt suportate în totalitate de către casele judeţene de asigurări de sănătate. Mai mult, în cazul unora dintre familii situaţia este agravată de faptul că au mai mulţi membri bolnavi foarte grav, copii şi adulţi deopotrivă, iar în cazul altora e nevoie de sprijin şi pentru achiziţionarea de proteze medicale”, se arată în comunicat.

Sursa citată menţionează că printre cei vizaţi de actul normativ se află şi persoane care fie nu au loc de muncă, fie au capacitatea de muncă redusă, iar veniturile lor provin din ajutoare sociale, pensii, alocaţii de stat pentru copii, indemnizaţii pentru persoane cu handicap, alocaţii pentru susţinerea familiei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *