Guvernul a aprobat Memorandumul privind Planul Naţional de Acţiune pentru Implementarea Garanţiei pentru copii

Guvernul României
Sursa foto: GOV.RO

Guvernul a aprobat astăzi Memorandumul privind Planul Național de Acțiune pentru Implementarea Garanției pentru copii. Măsurile propuse în „Garanția pentru copii” vor fi corelate cu cele pe care a fost construită Strategia naţională pentru protecţia şi promovarea drepturilor copilului ”Copii protejaţi, România sigură” 2023-2027, adoptată pe 12 octombrie de Executiv.

Garanţia pentru copii a fost instituită de Consiliul Uniunii Europene prin Recomandarea nr. 1004/2021, iar obiectivul recomandării îl constituie prevenirea şi combaterea excluziunii sociale prin garantarea accesului copiilor aflaţi în dificultate la un set de servicii esenţiale.

”Guvernul a aprobat astăzi Memorandumul privind Planul Naţional de Acţiune pentru Implementarea Garanţiei pentru copii. Măsurile propuse în „Garanţia pentru copii” vor fi corelate cu cele pe care a fost construită ”Strategia Naţională pentru copiii 2023-2027”, adoptată pe 12 octombrie de Executiv. Garanţia pentru copii a fost instituită de Consiliul Uniunii Europene prin Recomandarea nr. 1004/2021. Obiectivul recomandării îl constituie prevenirea şi combaterea excluziunii sociale prin garantarea accesului copiilor aflaţi în dificultate la un set de servicii esenţiale, contribuind astfel la susţinerea drepturilor acestora prin combaterea sărăciei şi promovarea egalităţii de şanse”, precizează Ministerul Familiei într-un comunicat.

Potrivit ministerului, ”oportunitatea unui astfel de document, aplicabil la nivelul tuturor statelor membre ale Uniunii a pornit de la constatările generale potrivit cărora în majoritatea statelor membre, rata copiilor afectaţi de sărăcie din numărul total al populaţiei continuă să rămână ridicată”.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: