Guvernul a aprobat o donaţie de la OMS către statul român

Sursă foto: gov.ro

Guvernul a aprobat, joi, darea în administrarea Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă (IGSU) a unor bunuri mobile ce fac obiectul unei donaţii făcute statului român de către Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS). Donaţia constă în 72.000 de bucăţi dezinfectant pentru mâini, 395 kit-uri PPE echipament individual de protecţie chimică, 75 kit-uri traume majore şi 75 kit-uri perfuzie intraosoasă, în vederea constituirii ca stoc de urgenţă medicală.

În acest sens, Executivul a adoptat hotărârea privind darea în administrarea Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă din cadrul Ministerului Afacerilor Interne, pentru constituirea ca stoc de urgenţă medicală, a unor bunuri mobile ce fac obiectul unei donaţii făcute statului român de către Organizaţia Mondială a Sănătăţii, arată comunicatul de presă al Guvernului.

Actul normativ stabileşte şi modul de utilizare al acestor bunuri în cadrul stocurilor de urgenţă medicală, ca rezerve materiale, destinate acţiunilor pentru protecţia populaţiei în situaţii de urgenţă generate de tipul de risc epidemii şi alte evenimente generatoare de victime multiple.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: