Guvernul a aprobat procedura de implementare a concursului naţional pe post pentru funcţionarii publici

Sursa foto: Facebook / Guvernul României

Ministerul Dezvoltării anunţă că, în şedinţa de joi a Executivului, au fost aprobate modificări şi completări la ordonanţa de urgenţă privind Codul Administrativ, fiind astfel stabilite regulile pentru desfăşurarea concursului naţional (pentru funcţiile publice centrale şi teritoriale) şi a concursului pe post în administraţia publică. Totodată, se introduce o condiţie de ocupare în funcţia publică vizând competenţe digitale, aplicabilă de la 30 iunie 2024 în administraţia publică centrală, respectiv 1 decembrie 2027 în administraţia publică locală.

Guvernul a aprobat, în şedinţa de joi, o serie de modificări şi completări la Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 57/2019 privind Codul administrativ, la propunerea Ministerului Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei, se arată într-un comunicat de presă transmis de minister.

Decizia are în vedere implementarea măsurilor prevăzute pentru Componenta 14 din Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă al României (PNRR) – Reforma 3 Management performant al resurselor umane din sectorul public, cu termen de realizare în trimestrul al IV-lea din anul 2023, precum şi clarificarea procedurală a implementării concursului naţional şi a concursului pe post prevăzute să intre în vigoare în temeiul art. 467 alin. (3)-(9) din Codul administrativ.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: