Skip to content
Justitie

Guvernul a dat OUG pe Justiție, în ciuda unui referendum care le interzice. Stelian Ion: Nu poți sta cu mâinile în sân!

Inquam Photos / Octav Ganea
" "

Noul ministru al Justiției, Stelian Ion, afirmă că nu există probleme de constituționalitate în ceea ce privește ordonanța de urgență privind completele de 3 judecători, adoptată în urmă cu o zi de Guvern.

Acesta a afirmat joi, într-o conferință de presă, că s-a consultat cu profesori de drept constituțional, a verificat jurisprudența recentă a Curții Constituționale și concluzia la care a ajuns este că „nu există absolut nicio problemă de constituționalitate”.

" "
" "

„Nu poți sta cu mâinile în sân când vezi că ai un incendiu în casă pentru că doctorul ți-a prescris să nu te dai jos din pat”, a argumentat Stelian Ion, afirmând că, în calitate de ministru al Justiției, are obligația de a face tot posibilul ca instanțele din România să nu intre în blocaj.

„Nu ăsta a fost scopul acelui referendum” privind interzicerea ordonanțelor de urgență în domeniul Justiției, a susținut Stelian Ion.

Acesta a spus că s-a numărat printre cetățenii care au votat pentru referendumul privind interzicerea OUG în justiție, „foarte necesar” în acele momente în care „așteptam cu sufletul la gură să nu apară în Monitorul Oficial de pe o zi pe alta o nouă ordonanță 13” iar în Parlament se discuta despre modificarea Codului Penal, care ar fi făcut din „România un rai infracțional”.

Însă „toți cei care au votat au votat în spiritul protejării cetățenilor onești și a respectării legii”, iar în lipsa unei OUG pentru prorogarea termenului la care intrau în vigoare completurile de trei judecători s-ar fi ajuns la blocarea instanțelor, a mai spus el.

" "

3 comentarii la “Guvernul a dat OUG pe Justiție, în ciuda unui referendum care le interzice. Stelian Ion: Nu poți sta cu mâinile în sân!

  1. @ Cum zicea Moise Guran, „Poți să știi , ?”, ? Dacă a fost așa, „urgență”, iar ăsta zice că are incendiu și medicul i-ar fi prescris să stea în pat, chiar dacă ar fi și „onest” ? O fi învățat să vorbească ca Iordache și Nicolicea după șablon de la Guran, ?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *