Skip to content
Politică

Guvernul a decis: adio pungi din plastic!

" "

Potrivit unui proiect de lege aprobat, recent, de Guvernul României, la iniţiativa Ministerului Mediului, se pare ca introducerea pe piaţa naţională a pungilor din plastic subţire şi foarte subţire va fi interzisă începând cu data de 1 iulie 2018.

Mai mult, începând cu data de 1 ianuarie 2019, va fi interzisă de la comercializare pungile de transport din plastic subţire şi foarte subţire cu mâner.

" "
" "

Astfel, pentru conformarea cu prevederile acesteia, şi anume reducerea consumului de pungi de transport din plastic subţire, România va interzice, începând cu data de 1 iulie 2018, introducerea pe piaţa naţională a pungilor de transport din plastic subţire (cu grosimea peretelui mai mică de 50 de microni) şi foarte subţire cu mâner (cu grosimea peretelui mai mică de 15 microni). De asemenea, începând cu data de 1 ianuarie 2019 se va interzice şi comercializarea pungilor de transport din plastic subţire şi foarte subţire cu mâner’, notează Ministerul Mediului, într-un comunicat de presă citat de Agerpres.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *