Skip to content
Politică

Guvernul a decis suplimentarea paturilor la ATI. Câte locuri în plus vor fi disponibile pentru pacienţii COVID

Inquam Photos/Octav Ganea

Ministrul Sănătăţii Nelu Tătaru a anunţat, la începutul şedinţei de miercuri a Guvernului, că au fost introduse 24 de spitale în rândul celor suport COVID şi urmează să fie operaţionalizate 280 de paturi la terapie intensivă, într-o perioadă care va varia între 7 şi 21 de zile.

Da, am făcut o evaluarea la nivel naţional şi în Bucureşti şi am căutat suplimentarea paturilor în Bucureşti. Azi am introdus încă 24 de unităţi medicale în totalitate sau cu o parte ATI, urmând să operaţionalizăm 280 de paturi la ATI, în perioada variind între 7 şi 21 de zile.

Fiecare unitate sanitară verificată în ATI primeşte un plan de conformare, de măsuri, iar la sfârşitul săptămânii avem un prim raport cu unităţile care au fost verificate”, a afirmat Nelu Tătaru, întrebat de premierul Ludovic Orban cum stăm cu suplimentarea paturilor la ATI, în condiţiile în care nu observăm o scădere a numărului de infectări.

Totodată, şeful Guvernului a explicat cum va fi organizată campania de vaccinare anti-coronavirus în România, imediat ce primele doze de vaccin vor ajunge în țara noastră.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *