Skip to content
Politică

Guvernul a decis suplimentarea paturilor la ATI. Câte locuri în plus vor fi disponibile pentru pacienţii COVID

Inquam Photos/Octav Ganea

Ministrul Sănătăţii Nelu Tătaru a anunţat, la începutul şedinţei de miercuri a Guvernului, că au fost introduse 24 de spitale în rândul celor suport COVID şi urmează să fie operaţionalizate 280 de paturi la terapie intensivă, într-o perioadă care va varia între 7 şi 21 de zile.

Da, am făcut o evaluarea la nivel naţional şi în Bucureşti şi am căutat suplimentarea paturilor în Bucureşti. Azi am introdus încă 24 de unităţi medicale în totalitate sau cu o parte ATI, urmând să operaţionalizăm 280 de paturi la ATI, în perioada variind între 7 şi 21 de zile.

" "
" "

Fiecare unitate sanitară verificată în ATI primeşte un plan de conformare, de măsuri, iar la sfârşitul săptămânii avem un prim raport cu unităţile care au fost verificate”, a afirmat Nelu Tătaru, întrebat de premierul Ludovic Orban cum stăm cu suplimentarea paturilor la ATI, în condiţiile în care nu observăm o scădere a numărului de infectări.

Totodată, şeful Guvernului a explicat cum va fi organizată campania de vaccinare anti-coronavirus în România, imediat ce primele doze de vaccin vor ajunge în țara noastră.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *