Skip to content
Politică

Guvernul a găsit „un măr otrăvit de la PSD”: Legea care interzice timp de doi ani vânzarea participaţiilor statului

Guvern Inquam Photos/Octav Ganea

Ministrul Economiei, Virgil Popescu, a afirmat, joi, în debutul şedinţei de Guvern, că legea care interzice timp de doi ani vânzarea participaţiilor statului, propusă şi votată de PSD, ”este mărul otrăvit”, întrucât blochează activitatea tuturor companiilor şi riscă să le ducă direct în faliment pe cele aflate în insolvenţă sau în reorganizare.

Nu ştiu dacă s-au gândit, dacă au facut-o cu bună ştiinţă sau din prostie”, afirmă ministrul Popescu. Ludovic Orban a precizat, la rândul său, că legea a fost făcută ”cu schepsis” pentru a duce cât mai multe companii la faliment.

Domnule Popescu, am înţeles că avem probleme din cauza unei legi idioate care a fost impusă de PSD”, a afirmat, Ludovic Orban, joi, în debutul şedinţei de Guvern. ”Da, este vorba despre acea celebră Lege 173/ 220 prin care Parlamentul, pe o perioadă de 2 ani de zile, a interzis vânzarea participaţiilor statului la companii, iar prin interpretarea CCR, participaţia statului înseamnă acţiuni şi active. Ce se întâmplă? Care este mărul otrăvit şi ce probleme o să avem dacă nu vom corecta rapid această lege? Avem odată, în industria de apărare, pe OUG 6, aprobate programe de restructurare, în care vorbim inclusiv de vânzarea unor active şi active sociale. Apoi, la Compania Energetică Oltenia avem extrem de multe active sociale, avem biserici, cimitire, cantine, pentru care se plăteşte în continuare amortizare, impozite, dar care nu aduc venituri şi sunt cuprinse în planul de restructurare”, a replicat ministrul Virgil Popescu.

Acesta a explicat că şi la Nuclearelectrica sunt probleme, transmite News.ro. ”În zona Nuclearelectrica, avem un Memorandum prin care dorim un circuit integrat al producerii de energie electrică şi în baza acestuia Uzina de la Feldioara trebuie vândută către Nuclearelectrica. Toate aceste lucruri sunt blocate de această lege care după părerea mea face foarte mult rău. Nu mai vorbim despre toate societăţile cu capital de stat. Dacă se află în procedură de insolvenţă sau reorganizare vor trece automat în faliment, pentru că nu se pot aproba programe de restructurare. Nu ştiu dacă s-au găndit, dacă au facut-o cu bună ştiinţă sau din prostie, dar au făcut-o”, a adăugat ministrul.

Premierul susţine că legea a fost făcută ”cu schepsis”. ”Ce vă miră? Asta este făcută cu schepsis, ca să bage în faliment o grămadă de companii, dar ne resping în Senat pe bandă rulantă toate OUG din cadrul programului de relansare economică, parcă vor să blocheze orice măsură de relansare economică, să dea peste cap”, a declarat Ludovc Orban.

Virgil Popescu a propus o modificare a legii. PNL a atacat la CCR legea adoptată de Parlament care prevede interzicerea timp de doi ani a vânzării acţiunilor la companiile de stat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *