Skip to content
Politică

(UPDATE)Guvernul a numit noul prefect interimar al Capitalei

Inquam Photos / George Calin

UPDATE:  În perioada în care a fost consilier al primarului din sectorul 6, Sever Romulus Stana are un apartament de 57 mp cumpărat în anul 2016, dobândit prin credit.

Salariul anual încasat la Primăria Sectorului 6, în funcția de consilier al primarului, a fost de 38.190 de lei, conform sursei citate. Soția sa, Cătălina Nicoleta Stana, ca polițist local la D.G.P.L. Sector 6, a avut un salariu anual de 54.356 de lei. Luca Andrei Stana a primit o alocație anuală de 1.008 lei, la sursa de venit fiind trecut Ministerul Muncii, conform declarației de avere din data de 07.05.2018.

Guvernul a adoptat, miercuri, o hotărâre privind exercitarea cu caracter temporar, prin detaşare, în condiţiile legii, a funcţiei publice de prefect al Municipiului Bucureşti de către Stana Sever Romulus, a transmis purtătorul de cuvânt al Guvernului, Nelu Barbu, conform site-ului Libertatea.

Acesta a fost consilierul primarului Sectorului 6, Gabriel Mutu. Numirea lui Sever Romulus Stana în funcţia de prefect vine după ce fostul prefect, Speranţa Cliseru, şi-a încheiat mandatul, în luna decembrie.

Speranţa Cliseru a intrat în conflict cu ministrul de Interne, Carmen Dan, în vară, după protestul Diasporei, din 10 august. Atunci, Prefectul Capitalei a decis ca forțele de ordine să îi disperseze pe protestatarii prezenți la mitingul diasporei. Ministrul Carmen Dan spunea, după evenimentele din 10 august, că Speranța Cliseru este cea care a semnat ordinul pentru intervenția în forță a jandarmilor, în timpul protestului din 10 august, din Piața Victoriei.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *