Skip to content
Politică

Guvernul a reziliat parțial un contract de autostradă semnat pe vremea lui Ponta

observator.tv

Guvernul României – prin Ministerul Transporturilor – a reziliat parțial un contract de autostradă semnat pe vremea fostului premier Victor Ponta (mai precis, în toamna anului 2013).

Contractul pentru lotul 2 al autostrăzii Lugoj – Deva, al cărui terasament s-a prăbuşit pe o lungime de 70 de metri în luna iulie, a fost reziliat parţial de Ministerul Transporturilor, iar antreprenorii care nu au respectat termenele şi calitatea lucrărilor au fost penalizaţi, anunţă CNAIR, citată de Mediafax.

În urma inspecţiilor inopinate pe şantierele autostrăzilor Lugoj – Deva şi Sebeş – Turda, realizate de ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, şi de directorul general al CNAIR, Ştefan Ioniţă, în perioada 9-10 august au fost constatate mai multe nereguli, potrivit Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR).

„În urma constatării mai multor nereguli sesizate la faţa locului, s-a decis rezilierea parţială a contractului pe lotul 2 al autostrăzii Lugoj – Deva, dar şi penalizarea antreprenorilor care nu au respectat termenele şi calitatea lucrărilor”, menţionează comunicatul ministerului.

Consultanţii au primit penalităţi pe Loturile 2 şi 3 ale Autostrăzii Lugoj-Deva, pentru că nu au supravegheat corespunzător lucrările, precizează CNAIR.

„În vizitele anterioare pe aceste şantiere, dar şi în discuţiile de la Ministerul Transporturilor, ministrul Răzvan Cuc le-a atras atenţia constructorilor şi consultanţilor că riscă sancţiuni care pot merge până la rezilierea contractelor, în cazul în care nu respectă termenele de execuţie şi calitatea lucrărilor”, se mai arată în comunicat.

În iulie, terasamentul autostrăzii Lugoj – Deva s-a prăbuşit în zona localităţii hunedorene Holdea, pe o lungime de 70 de metri şi pe o lăţime de 11 metri.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *